Martin Hašek
13. března 2021 • 20:30

Běžkařská evoluce: Češi jdou dobrým směrem. Neumannová řekla, co chybí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě to není dům, který by odolával větrným nárazům ze severu, ale základy jsou postaveny. České běžecké lyžování na nedávném šampionátu v Oberstdorfu ukázalo, že mu po generační obměně vyrostlo jádro pro blízkou budoucnost. „Tým se oproti minulému mistrovství světa jednoznačně posunul. V distančních závodech je ale ještě hodně práce,“ hodnotí legendární Kateřina Neumannová. Přečtěte si analýzu iSport Premium.



Rozmáhá se nám česká běžkařská evoluce. Stejně jako Slavia proti Rangers po třiceti minutách zápasu si i reprezentační tým na mistrovství světa mohl po nadějné sezoně myslet ještě na lepší výsledky. V ruce má ale solidní odměnu za vynaloženou práci.

Kateřina Razýmová trefila ve skiatlonu čtrnácté místo a ještě jednou se vešla do dvacítky, kam se dostala i sprinterka Tereza Beranová. Skoro všichni závodníci napříč mužským i ženským týmem si na MS zlepšili dosavadní maxima. Cenná jsou dvě osmá místa v týmových sprintech i stejná příčka ženské štafety, která se na šampionátu dostala do stejných sfér po dlouhých čtrnácti letech.

„Pro mne bylo mistrovství světa signálem, že jsme na správné cestě a postupnými kroky se tým zlepšuje,“ říká Lukáš Sacher, ředitel úseku běžeckého lyžování. „Ukázalo nám ale také to, že zejména v distančních závodech máme ještě velké rezervy.“

Oproti minulému šampionátu v Seefeldu, kde se jen Tereza Beranová, Kateřina Razýmová a Petra Nováková (každá jednou) dostaly na sklonek první třicítky, šly týmové výsledky strmě nahoru. Výběr však zatím hodně spoléhá na mladou sprinterskou skupinku.

„Tam se povedlo najít pár závodníků, kteří ale na sobě musí dál pracovat. Z mého pohledu

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud