Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Sportovní šéf Sparty Rosický a jeho volba: Srdce porazilo mozek!

Autor: zal

Ta odpověď se nabízela. Jak by také mohl sportovní šéf Sparty držet palce Slavii a ještě proti týmu, v jehož barvách prožil čtvrtinu života? Jenže ono vyznání podpory Arsenalu od Tomáše Rosického (40) se může Letenským vymstít.

Sešívaní se v rámci čtvrtfinále Evropské ligy po více než třinácti letech vrátí na Emirates Stadium. V severním Londýně tehdy schytali v Lize mistrů debakl 0:7 a jako střídající hráč u toho byl i Rosický , jenž v dresu »Gunners« kroutil druhou sezonu. Jeho volba srdíčkem má tak logiku.

„Budu fandit Arsenalu. Ne proto, že hraje zrovna proti Slavii, ale proto, že jsem tam strávil deset krásných let a klub mi hodně přirostl k srdci,“ prozradil »Rosa«, když odpovídal na dotazy sázkařů Tipsportu.

Jenže jak už to v životě chodí, ne vždy znamená volba na základě emocí ten nejlepší možný výsledek. A až bude Sparta v budoucnu kopat Evropskou konferenční ligu, ještě nuznější příbuznou chudé Evropské ligy, možná si někdo vzpomene, jak mohla Slavia tuhle pohromu pro celý český fotbal na poslední chvíli odvrátit.

Češi jsou totiž krůček od pádu mimo elitní patnáctku v hodnocení národního koeficientu. Udržet ji můžou sešívaní, pokud ještě letos ukopou v EL tři výhry a jeden postup. Jinými slovy: musí vyřadit Arsenal. Pokud se to nepovede, od sezony 2021/22 bude o Ligu mistrů hrát jen český šampion, Evropská liga bude bez českého zástupce a vítěz poháru se dvěma dalšími týmy z ligy skončí jen v konferenční lize.

„Za její skupinu bude tak milion eur, což se bude rovnat pokrytí nákladů na účast v soutěži,“ odhaduje šéf Slavie Jaroslav Tvrdík . Opravdu se i sparťanům vyplatí zítra přát Arsenalu?

Tomáš Rosický má Arsenal v srdci.
Tomáš Rosický má Arsenal v srdci.