Jakub Dvořák
3. března 2021 • 05:00

Hložek na EURO do 21 let? Risk pro Spartu, letní přestup i Lvíčata

Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud Adam Hložek na EURO do 21 let nepojede, bude to malá tragédie. Nikoliv však pro talentovaného útočníka, ale trenéra Karla Krejčího. Škrtne si střelce. Rozdílového hráče, s nímž se mohl rovnat Španělům i Italům. Osobně jsem však názoru, že Hložkův vrchol sezony je na programu v červnu na Ostrovech.



Udělaný útočník už jednou evropský turnaj odřekl – na jaře 2019 ho Sparta neuvolnila na ME do 17 let trenérovi Václavu Kotalovi. Nedivil bych se, kdyby se minulost opakovala a Adam Hložek neabsolvoval ani na dvě části rozdělené EURO do 21 let.

Sparťanský forvard disponuje darem, jenž ve zdejších krajinách obdržela jen hrstka výjimečných. V dospělém prostředí připomíná žraloka, který jakmile pocítí krev, neuhne a jde si za svým. Už v 16 letech kopal českou ligu. O rok později byl nazýván oporou Sparty. A krátce po dovršení dospělosti debutoval v seniorské reprezentaci.

Je to fofr... Takto strmý vzestup nezažili ani Tomáš Rosický, Milan Baroš či Patrik Schick. Hráči, kteří brzy přerostli tuzemský fotbal a šli se rozvíjet do ciziny. Hložek k tomu nemá daleko. Třeba už v létě. Stačí, aby si získal přízeň Jaroslava Šilhavého a dostal pozvánku na „velké“ EURO. Zbytek už by byl pouze na jeho schopnostech.

Pokud  by se předvedl, zvýšil by svoji hodnotu, a zároveň by si mohl vybírat ze zástupu nápadníků. Na paměti to mají Hložek, Sparta i hráčův manažer Pavel Paska.

Naopak jet v rozjeté ligové sezoně do Slovinska bez herní kondice po zatím nejdelší pauze v dospělém fotbale, je riskantní krok. Pro Spartu, jež bude sprintovat za účastí v předkole Ligy mistrů. Pro Paskův „projekt“, a ve finále i pro samotná Lvíčata, jelikož okamžitá forma rodáka z Ivančic není zaručená a tlak spojený s očekáváním od 18letého útočníka bude enormní.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
8
Články odjinud


Články odjinud