Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Novaku, chytils ho? Djokovič měl ošklivý karambol přímo na kurtu!

Autor: ris

Znovu nenechal nikoho na pochybách, kdo je tady momentálně tenisovým pánem. Novak Djokovič (34) vypustil na letošním Roland Garros duši, ve finále proti Tsitsipasovi otočil z 0:2 na sety a i za cenu zdraví slaví devatenáctý titul na turnajích nejvyšší kategorie.  

Hned v prvním setu za stavu 3:3 bělehradský rodák ukázal, jak moc prahne po nádherném Poháru mušketýrů – čtrnáct kilo těžké, jedenadvacet cm vysoké a 14 cm široké trofeji pro šampiona French Open. Za kraťasem soupeře se vrhl doslova po hlavě. Jakmile se mu na antuce zasekla teniska, karambol byl na světě.

Ještě štěstí, že si Srb ustlal v mezírce mezi sítí a reklamní bednou. I tak si na prstu způsobil šrám a možná i proto mu začátek sledovaného mače utekl. Z bezvýchodné situace se ale nakonec vydrápal, i když přiznal pochyby. „Slyšel jsem dva hlasy - jeden mi řekl, že už to nemohu otočit, že je po všem. A byl to hlas docela hlasitý,“ vysvětloval Djokovič.

Ale ozvalo se i pozitivnější »já«. „Cítil jsem, že je čas věnovat se jinému hlasu. Řekl jsem si, že to dokážu, začal jsem si to opakovat, abych tomu uvěřil. Když začal třetí set, cítil jsem se lépe. Poté už o mně nebylo pochyb,“ dodala světová jednička!