Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Neuvěřitelný příběh: Sedmibojařka bojovala o olympiádu těhotná!

Autor: ptr

Držela to v tajnosti, ale nakonec se rozhodla přiznat barvu. Americká sedmibojařka Lindsey Flachová (31) se zúčastnila olympijské kvalifikace v osmnáctém týdnu těhotenství. Na hry se sice nedostala, ale svým výkonem vzhledem k okolnostem stejně ohromila.

„Třetí olympijská kvalifikace. Tahle byla trochu jiná. Každý příběh má svůj konec, ale v životě je každý konec novým začátkem. Tajemství již není tajemstvím,“ napsala po dokončeném závodě na instagram. Sice obsadila až 15. místo z 18 účastnic, ale i tak se jedná o úctyhodný výkon. Následně veřejně přiznala to, co na ní již začínalo být patrné.

„Bylo to psychicky náročné, protože jsem věděla, že už nebudu schopna závodit na stejné úrovni jako před osmnácti týdny. Ale chtěla jsem dokázat, čeho jsou ženy schopné,“ vysvětlovala své důvody pro účast na závodech pro Yahoo Sports.

Americká sedmibojařka Lindsey Flachová se zúčastnila olympjiské kvalifikace v 18.týdnu těhotenství.
Americká sedmibojařka Lindsey Flachová se zúčastnila olympjiské kvalifikace v 18.týdnu těhotenství.

„Mé těhotenství bylo zpočátku těžké. Prvních dvanáct týdnů jsem zle zvracela, což ovlivnilo můj trénink. Kdyby byla kvalifikace před pár týdny, tak nevím zda bych se zúčastnila, ale postupně jsem se začala cítit lépe a měla jsem pár velmi dobrých tréninků,“ popsala svou přípravu na zřejmě poslední závod. Minimálně na určitou dobu.

Lindsey už v minulosti bojovala o místo v sedmibojařském týmu pro Olympijské hry v Londýně 2012 i Riu 2016. Na vrcholný podnik se ale ani jednou nekvalifikovala. Jejím nejlepším výsledkem tak zůstalo druhé místo na mistrovství Spojených států amerických v roce 2018.

Nyní se zařadila na seznam elitních sportovkyň, které bojovaly o triumfy i v pokročilém stádiu těhotenství. Například vedle tenistky Sereny Williamsové , která získala svůj sedmý titul na Australian Open v roce 2017 i když byla v očekávání.