Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Naplní Ronaldo v Manchesteru očekávání? Tyhle triky ho drží ve formě!

Autor: ris

Hvězdný Cristiano Ronaldo (36) zpátky v Manchesteru. Fanoušci místních United jsou plni očekávání, co hvězda hvězd na Old Trafford předvede. Najdou se ale i tací, kteří nad schopnostmi rodáka z Madeiry pochybují. Tak jako tak, s fyzičkou slavný Portugalec mít nebude.

Po celém městě visí billboardy na Ronaldovo uvítání. Ne všichni ale věří, že jde o správný krok. Mezi ně patří třeba komentátor Sky Sports Paul Merson. „Myslím, že je tak na padesáti procentech schopností, které měl v šesta, sedmadvaceti letech. Nechápejte mě špatně, on je stále fenomenální, ale je mu šestatřicet,“ dal do placu otázku věku.

Sám Cristiano o sobě jistojistě nepochybuje. Jestli má někdo nadlidské schopnosti, je to on. Fyzicky patří mezi nejdominantnější fotbalisty současnosti. Rychlost Bolta a výskok až do nebe. „Mám před sebou ještě dlouhou kariéru. Můžu hrát do čtyřiceti,“ hlásá hrdě Portugalec.

Jaký je jeho recept na dlouhověkost? Posilovna, denní rutina v podobě Pilates, při níž se zaměřuje na cviky s odporem vlastní váhy a samozřejmě důkladná rehabilitace. Po každém zápase maže do bazénu, kde uvolňuje svaly po těžkých zápasech.

Nedílnou součástí jeho života je kryokomora za 1,4 milionu korun, kterou si pořídil na doporučení Francka Ribéryho. V tekutém dusíku pří teplotě minus 160 – 200 stupňů Celsia vydrží přibližně tři minuty. Blahodárně působí na bolest svalů, otoky či záněty kloubů.

Cristiano Ronaldo rozpálil fanynky. Po utkání Portugalska s Německem sundal triko a ukázal vyrýsovanou postavu!
Cristiano Ronaldo rozpálil fanynky. Po utkání Portugalska s Německem sundal triko a ukázal vyrýsovanou postavu!

Energii Ronaldovi dodává spánek a relax se spokojenou rodinou. „Duševní síla je stejně důležitá jako ta fyzická,“ má jasno. „Pohodový životní styl je naprosto nepostradatelný. Volný čas trávím s rodinou a přáteli, což mě udržuje v klidu a pozitivním rozpoložení,“ tvrdí.

Aby se cítil fit, omezil příjem masa. Klíčovou součástí jeho jídelníčku jsou ryby. Lisabonská pochoutka – směs dušené tresky, cibule, tenoulinkých plátků brambor a míchaných vajec – je jeho vůbec nejoblíbenějším pokrmem. Kuřecí maso označil za magické pro jeho obsah bílkovin a nízkému množství tuku.

„Mám stravu s vysokým obsahem bílkovin, hodně celozrnných sacharidů, ovoce, zeleniny a vyhýbám se sladkému. Jím pravidelně, což je vzhledem k pravidelným tréninkům nevyhnutelné. Někdy spořádám i šest menších jídel denně,“ svěřil se.

Od roku 2005 je abstinent. Nejen kvůli zdravotnímu stavu, ale i kvůli jeho otci, který následky alkoholismu zemřel, když mu bylo pouhých dvacet let. Klíčovou roli v jeho životě hraje jeho maminka Dolores. U Ronaldů je častým návštěvníkem. Její domácí kuchyně přesně podle synových požadavků je vyhlášená široko daleko.

Také jí teď čeká velký návrat do milovaného Manchesteru.