30. srpna 2021 • 11:00

Platy v Premier League: Ronaldo skočil na špici, v TOP 10 jediný gólman

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo jsou nejlépe placení hráči Premier League?Kdo jsou nejlépe placení hráči Premier League?FOTO: koláž iSport.cz

    Léto plné hvězdných přestupů zamíchalo situací v Premier League. Včetně tabulky největších ligových boháčů. Do čela se okamžitě dostala superstar Cristiano Ronaldo, navrátilec do Manchesteru United, i další hvězdné posily okamžitě skočily do top desítky. Projděte si s námi nejlépe placené hráče anglické ligy.

  • 11. Mohamed Salah (Liverpool)

    Plat: 220 tisíc liber týdně (6,5 milionu korun)

    Od chvíle, co v létě 2017 přišel na Anfield Road, je hlavní hvězdou Liverpoolu. Hned ve své první sezoně nastřílel 32 ligových branek a přepsal rekord ligy  - nikdo jiný se od zavedení 38kolového programu netrefil za jediný ročník víckrát. Druhou Zlatou kopačku přidal v sezoně 2018/19, kdy s Liverpoolem vyhrál Ligu mistrů. A rok poté přidal i vysněný titul.

    Mohamed Salah (vpravo) a Harvey Elliott (vlevo) slaví druhou branku Liverpoolu, která byla však později zrušena VARem

  • 10. Anthony Martial (Manchester United)

    Plat: 250 tisíc liber týdně (7,5 milionu korun)

    V Monaku vyrostl v ostře sledovaný supertalent. Manchester United ho kupoval v 19 letech hlavně jako posilu na hrot, francouzský rychlík ale umí zahrát i na křídle. Nejlepší rok zažil v sezoně 2019/20, kdy v Premier League nastřílel 17 branek. Letos je Martial zatím esem z lavičky, ve dvou ze tří ligových kol naskočil do hry až po 70. minutě.

    Anthony Martial je v nové sezoně hlavně náhradníkem

  • 9. Paul Pogba (Manchester United)

    Plat: 290 tisíc liber týdně (8,6 milionu korun)

    Někdejší nejdražší fotbalista světa. I kvůli jeho cenovce jsou na něj v Anglii často kladeny vyšší nároky než na ostatní - televizní expert a bývalý hráč Liverpoolu Graeme Souness ho ve studiu solí každý týden. Navzdory kritice, že v dresu francouzské reprezentace hraje lépe než v trikotu "rudých ďáblů" je Pogba už neodmyslitelnou součástí záložní řady United. V nové sezoně stihl za tři kola už pět asistencí - hned čtyřmi z nich se blýskl při vysoké výhře 5:1 nad Leedsem.

    Paul Pogba asistoval hned na čtyři góly Manchesteru United

  • 8. Harry Kane (Tottenham)

    Plat: 300 tisíc liber týdně (8,9 milionu korun)

    Kapitánovi anglické reprezentace musela po mistrovství Evropy, které skončilo prohrou ve finále, v hlavě znít slavná písnička od The Clash. Should I stay, or should I go... Tottenham nakonec svou hlavní hvězdu do Manchesteru City nepustil, navzdory tomu, že šampion měl nabízet kolem 150 milionů liber. Trucující hvězda už je zpět v sestavě a pokusí se ambicióznímu klubu konečně dopomoci k trofeji. Osobně bude vyhlížet čtvrtou Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce ligy.

    Harry Kane zůstává v Tottenhamu

  • 7. Raheem Sterling (Manchester City)

    Plat: 300 tisíc liber týdně (8,9 milionu korun)

    Jamajský rodák, který před šesti lety vyměnil Liverpool za bohaté City, je často pod palbou kritiky za to, že i při lehčích soubojích jde snadno k zemi. To by ale nemělo zastínit fakt, že v klubu i anglické reprezentaci patří k největším ofenzivním hrozbám, v sezoně 2019/20 stihl i z křídla 20 ligových gólů. Na stříbrném EURO byl zvolen do týmu turnaje.

    Hvězda Manchesteru City Raheem Sterling

  • 6. Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal)

    Plat: 350 tisíc liber týdně (10,5 milionu korun)

    Na Emirates byste těžko hledali větší hvězdu, přesnějšího kanonýra. Kapitán Arsenalu umí i v uvadajícím klubu podat kvalitní výkony, nový ročník ale stejně jako celý klub začal prachmizerně. Stejně jako loni v létě se začíná mluvit o jeho odchodu, spekulovalo se o tom, že v Juventusu nahradí Ronalda.

    Pierre-Emerick Aubameyang je za výkony z poslední doby kritizovaný

  • 5. David De Gea (Manchester United)

    Plat: 375 tisíc liber týdně (11,1 milionu korun)

    Jediný brankář ve výčtu největších boháčů Premier League. S Manchesterem United vyhrál kromě Ligy mistrů vše, co se dá, spoluhráči ho hned třikrát vyhlásili hráčem sezony, fanoušci dokonce čtyřikrát. V minulé sezoně přišel o neotřesitelnou pozici, do branky se tlačil Angličan Dean Henderson. Nový ročník ale De Gea zase začal mezi třemi tyčemi, naposledy proti Wolves zapsal i první čisté konto.

    David de Gea už je zase jedničkou Manchesteru United

  • 4. Jack Grealish (Manchester City)

    Plat: 380 tisíc liber týdně (včetně bonusů) (11,3 milionu korun)

    Rebel s talentem od Boha byl dlouho hlavní tváří Aston Villy. Když ale v birminghamském klubu přistála stomilionová nabídka od šampionů z Manchesteru City, nešlo odolat. Grealish se stal nejdražším anglickým fotbalistou všech dob, na Etihad Stadium okamžitě zapadl do základní sestavy, při kanonádě 5:0 proti Norwichi si připsal i první gól.

    Jack Grealish vstřelil v utkání s Norwichem svoji první branku za Manchester City

  • 3. Kevin de Bruyne (Manchester City)

    Plat: 385 tisíc liber týdně (11,5 milionu korun)

    Až do letošního divokého léta plného drahých přestupů byl největším boháčem Premier League on. Na začátku jeho kariéry v Anglii by to řekl málokdo, v Chelsea byl jen jedním z mnoha. Štace ve Wolfsburgu ho ale nakopla mezi hvězdy, od příchodu do City je De Bruyne naprosto klíčovým mužem. V posledních dvou sezonách ho anglická Asociace profesionálních fotbalistů ocenila coby nejlepšího hráče roku.

    Kevin de Bruyne

  • 2. Romelu Lukaku (Chelsea)

    Plat: 450 tisíc liber týdně (včetně bonusů) (13,5 milionu korun)

    Gólostroj, co nejde odstavit od míče. Superhvězda, která ukončila čekání Interu na titul. A taky hráč s ohromnou motivací. Romelu Lukaku se po dlouhých letech vrací do Chelsea, tentokrát ne v roli nadějného mladíka, ale hvězdy číslo jedna, na které bude stát útok. Proti Arsenalu už dal první gól na staronové štaci, brzy přijde mnoho dalších.

    Romelu Lukaku prožil skvělý návrat do Chelsea

  • 1. Cristiano Ronaldo (Manchester United)

    Plat: 480 tisíc liber týdně (14,3 milionu korun)

    Kdo jiný by měl být v čele takového žebříčku než jeden z nejlepších fotbalistů všech dob. Když Ronaldo v Juventusu vyklidil skříňku, mluvilo se o tom, že posílí rivaly ze City. Mnozí si ale myslí, že superagent Jorge Mendes anglické šampiony jen využil k tomu, aby přitlačil na United a donutil je přestup rychle dotáhnout. Pětinásobný držitel Zlatého míče se vrací domů, na místo, kde před 18 lety vyrostl v superstar. Je mu už 36, a přesto je nějakým zázrakem pořád ve vrcholné formě. V minulé sezoně dal za Juventus za 33 zápasů 29 branek, na Old Trafford očekávají podobnou formu.

    Cristiano Ronaldo se v United stal šampionem a superhvězdou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud