Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Plíšková má problém: Úřady do New Yorku nepustili jejího parťáka!

Autor: ČTK, ris

Už za pár hodin vstoupí česká tenisová jednička Karolína Plíšková (29) do posledního grandslamu sezony, její trenér Sasha Bajin (36) u toho ale nebude. Jelikož vloni porušil pravidla, nedostal do USA víza. V tým jej dočasně nahradí někdejší deblový specialista Leoš Friedl.

Bajin chyběl už koncem března v Miami, před čtrnácti dny nebyl v Cincinnati a nemůže přijet ani na US Open. „Sascha v loňském roce během covidové pandemie zůstal v USA déle, než měl. Má dům na Floridě a nechtěl tolik cestovat. Letos ale právě kvůli tomu stále ještě víza nedostal. Snažili jsme se na tom intenzivně pracovat, ale dosud se to vyřešit nepodařilo,“ uvedl manažer a manžel Plíškové Michal Hrdlička.

Plíšková po turnaji v Cincinnati přiznala, že neúčast Bajina, jehož služby si nadmíru pochvaluje, v New Yorku pro ni bude docela velký problém. „Nikdy jsem nebyla na trenérovi závislá, ale na grandslamu prostě být musí,“ konstatovala zdejší finalistka z roku 2016.

V USA jí tak vypomáhá vítěz smíšené čtyřhry ve Wimbledonu z roku 2001 Friedl. „Docela mi seděl, tenisu rozumí,“ uvedla lounská rodačka v Cincinnati. „Opravdu mu děkuji, že nám vyšel vstříc, protože musel zrušit svůj naplánovaný rodinný program,“ dodal Hrdlička na adresu čtyřiačtyřicetiletého Friedla, který je v současnosti koučem Slováka Filipa Poláška.

Respektovaný tenisový kouč Sascha Bajin
Respektovaný tenisový kouč Sascha Bajin