Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Smrt nadějného závodníka (†18) šetří policie: Lidé varují před dalším neštěstím!

Autor: sm

Smrt mladého slovenského reprezentant (†18) byla šokem pro všechny. O to těžší bylo vědomí, že se celému neštěstí dalo předejít. Policie nyní hledá svědky, kteří by mohli k nehodě poskytnout stěžejní informace. Mezitím lidé varují před dalším neštěstím, které v místě hrozí.

Obyčejný trénink se před pár týdny změnil v tragédii poté, co se jednomu z jezdců dostal do cesty kámen. Mladý sportovec a reprezentant Róbert Nagy se kvůli tomu dostal do cesty kamionu, který skupinu zrovna předjížděl. Po srážce byl pak cyklista kamiónem odhozen na zábradlí, které cestu lemuje.

„Stalo se to, co už léta říkáme naším politikům a stále do větru. Kdyby byla dodržená vzdálenost 1,5 metru při předjíždění cyklistů, tak by k takové tragédii nedošlo. Ten kamion tam letěl aspoň stovkou. Vždyť cyklisti, kteří mu dávali umělé dýchání, tak říkali, že měl celý vrch odtržený,“ popsal nejmenovaný funkcionář klubu, ve kterém talentovaný závodník působil.

Nehoda se podle všeho přihodila na tréninku.
Nehoda se podle všeho přihodila na tréninku.

„Kluci nic neporušili. Jeli dolů z kopce, pěkně za sebou. Možná, kdyby jeli jeden, nebo dva vedle sebe, jak řidiči nadávají, tak by se to nestalo, protože by každý řidič přibrzdil. To, že jeli za sebou a po jednom, on poté trefil ten kámen, kamion jel rychle a hodilo ho to na zábradlí, způsobilo tuhle tragédii,“ uzavřel funkcionář.

Policie nyní hledá svědky tragické nehody.

„Ve čtvrtek 19. Srpna v 10:05 došlo v katastrálním území obce Mníchova Lehota na cestě I/9 v klesání od motorrestu Radar směrem na Trenčianske Jastrebie k dopravní nehodě, při které došlo k pádu cyklisty, kerý jel na sportovním kole na pravém kraji vozovky. Osmnáctiletý cyklista při dopravní nehodě utrpěl zranění, kterým na místě podlehl,“ stojí v policejním prohlášení.

„Žádáme svědky, kteří bezprostředně viděli průběh této nehody, aby poskytli informace na čísle 096 120 3518 nebo na čísle 158 nebo prostřednictvím soukromé zprávy na Facebook Polícia SR  Trenčiansky kraj. Děkujeme.“

Pod výzvou v komentářích také lidé upozorňují na aktuální stav cesty. „Jela jsem tamtudy hodinu poté. Je to tragédie. Jen by měl někdo „uklidit“ věnce, které se tam nashromáždily. Zasahují do vozovky a může kvůli tomu být další neštěstí,“ napsala paní Martina.