Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Skončil, je neprofesionální, oznámila Opava odchod hráče. Hledali na něj špínu, tvrdí fanoušci

Autor: sm

V opavském fotbalovém klubu to pořádně vře. Ani po pádu do druhé ligy se totiž nedaří na hřišti předvádět výkon, které by fanoušky těšil. Další kapkou do poháru trpělivosti bylo vypovězení smlouvy mnohaleté opoře Janu Schaffartzikovi. Podle oficiálního vyjádření klubu se tak stalo proto, že si nepočínal profesionálně. Fanoušci ale přišli s jinými teoriemi…

Jan Schaffartzik patřil mezi jistoty opavského fotbalového klubu. Fanoušci SFC už jej ale nastoupit na svůj klub neuvidí. Vedení s ním ukončilo smlouvu kvůli údajném neprofesionálnímu jednání. 

„Z důvodu opakovaného neprofesionálního jednání hráče v minulosti se vedení Slezského FC Opava k dnešnímu dni, tedy 31. 8. 2021, rozhodlo ukončit smlouvu hráči Janu Schaffartzikovi,“ oznámil klub na svých webových stránkách. Pod oznámením se na sociálních sítích začaly vyjadřovat také fanoušci, kteří s tímto krokem nejsou spokojeni. 

Opava - Příbram: Schaffartzikův projektil minul tyč jen o kousek
Video se připravuje ...

Vzhledem k tomu, že se klub rozhodl v tuto chvíli neuvolňovat k odchodu hráče žádné další informace, svůj prostor dostala řada spekulací. Podle některých fanoušků se totiž vedení klubu chtělo Schaffartzika zbavit už dávno: „Neprofesionální jednání je myšleno občasné popíjení v Safari baru a jinde. Což samozřejmě nebyl jediný a je to jen ukázka, že se ho chtěli zabavit a tím i jeho smlouvy. Proto volali i nejednomu fanouškovi a vyzvídali, kde se Šafi pohyboval, kde byl ten a ten víkend viděn,“ napsal jeden z fanoušků.

Jiní zase mají dojem, že Schaffartzikův konec v klubu je spojen s přátelstvím, které jej pojí s bývalý sportovním manažerem Pavlem Zavadilem. Ten byl ze své funkce sesazen jen po pouhých čtyřech měsících. O jejich dobrých vazbách svědčí i fakt, že se Schaffartik Zavadila po jeho odchodu zastával: „Rád bych se vyjádřil k odstavení Pavla Zavadila. Myslím si, že bych mohl za tu dobu, co jsem strávil v opavském klubu a zažil poměrně velkou škálu lidí, kteří vedli náš klub, krátce využít svého instagramu pro sepsání své naštvanosti. A myslím, že ta hořkost není jen u mne,“ napsal tehdy na své sociální sítě Schaffartzik.