Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Manažer budějovického Motoru: Obránce Prokop (†27) si vzal život!

Autor: sm

Českým hokejem otřásla v pondělí tragická zpráva. Ve svých 27 letech opustil svět bývalý hokejový bek Tomáš Prokop. Smutná a zprvu stručná informace začala později odkrývat děsivé detaily. Mladý sportovec si  podle manažera Budějovic sáhl na život sám!

Zprávu o Prokopově skonu přinesl právě Motor, který ji oznámil na svých webových stránkách. „Jsou zprávy, které nám rvou srdce. Odpočívej v pokoji, Tome,“ napsal klub k článku na svých sociálních sítích. Bývalý obránce vydechl naposledy už v neděli, a jak později potvrdil na svých sociálních sítích PR manažer klubu Tomáš Kučera, mladík se rozhodl na onen svět odejít sám!

„Vždycky to byl veselej kluk, jenže za tím se často odehrávají úplně jiné příběhy. Škoda mladého života,“ nastínil nejprve Kučera na svém Twitteru, že Prokopova smrt má zřejmě velmi tragické pozadí. Když se sledující dotazovali, jestli to znamená, že si hokejista sáhl na život, odpověděl stručně: „Bohužel…“

Prokop není prvním sportovcem, který se rozhodl osobní problémy řešit sebevraždou. Podobné řešení po svém boji s depresemi a hazardem zvolil například také fotbalista  František Rajtoral (†31).

České Budějovice - Plzeň: Minuta ticha za zesnulého hokejistu Prokopa (†27)
Video se připravuje ...

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.