Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sebevražda reprezentanta Tomáše Prokopa (†27): Zabil se, protože neunesl rozchod?!

Autor: sm

Českem otřásá zpráva o úmrtí mladého hokejisty Tomáše Prokopa (†27), který se podle všeho rozhodl ukončit svůj život pod koly vlaku. Lidé, kteří bývalého obránce znali, jsou z celé věci v šoku. Podle nich byl Tomáš vtipný a úsměvavý kluk. Za jeho úsměvem se ale podle všeho skrývala bolest...

„První naše společná procházka v roce 2021. Doufám, že tento rok bude lepší, než ten minulý,“ psal začátkem ledna bývalý hokejista na svých sociálních sítích. Z jeho fotek sálá zamilovanost. Většina příspěvků souvisí s jeho přítelkyní, kadeřnicí Adélou.

„Už aby bylo září a my vypadli někam na dovču,“ napsal hokejista k jedné ze společných fotek. Plánů měl nejspíš víc než dost. Žádný z nich už ale nenaplní. V neděli se rozhodl ukončit svůj život a vjel svým autem pod projíždějící vlak. Při střetu neměl šanci přežít.

Tomášova přítelkyně nedávno mluvila o novém začátku.
Tomášova přítelkyně nedávno mluvila o novém začátku.

„Následky srážky nepřežil řidič osobního auta, lékař u něj konstatoval smrt,“ řekla mluvčí hasičů Vendula Matějů. „Zasahující hasiči zajistili místo nehody a následně zahájili vyprošťování těla. Samotné vyproštění jim zabralo vzhledem k totálnímu zničení auta téměř dvě hodiny,“ upřesnila.

Co přesně Tomáše přimělo k tomu, aby takhle drasticky ukončil svůj život, věděl nejspíš jen on sám. Zdroje z jeho okolí ale mluví o tom, že neunesl rozchod se svou přítelkyní. Ta na instagramu před nějakou dobou mluvila o novém začátku.

„Ode dneška mě v salónu nezastihnete. Během tohoto měsíce se stalo více věcí, které mi změnily život, a já se rozhodla podruhé vycestovat za klidem,“ píše pod příspěvkem. „Nyní mě čeká kompletní předělání salónu, který už potřeboval refresh. Proto i ten odlet na tři týdny. A to, že jsem se sama postavila na své nohy beru jako největší výhru. Člověk, který je sám, si vždy uvědomí hodnoty v životě. Takže na lepší zítřky a přeji všem alespoň trochu odvahy do změn, kterých se všichni bojíme. Všechno jednou začíná, a tak i končí, a je jen na nás, jak dlouho nám to potrvá změnit,“ dodala s hashtagem #newstart, tedy nový začátek.

Právě konec vztahu podle zdrojů Blesku s Prokopem silně otřásl, i když problémů měl zřejmě víc. Vše nakonec bohužel vyústilo v sebevraždu. Po jeho smrti pak na jeho instagramovém profilu zůstal mrazivý text: „Mé srdce bude vždy patřit Adéle.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

České Budějovice - Plzeň: Minuta ticha za zesnulého hokejistu Prokopa (†27)
Video se připravuje ...