Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zdrcená sestra basketbalisty Maslíka (†32): Na smrtelné posteli chtěl vakcínu!

Autor: sm

Chlap jako hora, který měl sílu, jež by vydala za dva. Měl se ženit a tvrdou prací si chtěl vydělat na velkou svatbu. Tak blízcí přátelé popisují zesnulého basketbalistu Michala Maslíka, který podlehl covidu. Jeho sestra Veronika (28) teď popsala, jak poslední dny jejího bratra vypadaly.

Michal musel s dráhou basketbalisty skončit kvůli několika zraněním. Na hřišti byl svému týmu ale vždy platný. Dlouhán, který měřil neskutečných 209 centimetrů měl také neuvěřitelnou sílu: „Bratr byl tak silný, že jednou rukou zvedl mě a druhou rukou zvedl sestru!“ popsala pro Čas.sk fyzickou sílu svého zesnulého sourozence.  Podle webu právě proto, že byl Michal vitální sportovec, který nebýval nemocný, byl přesvědčený, že očkování proti koronaviru pro něj není nutné.

Přesto, že s milovaným sportem musel Michal skončit, byl  ve svém životě šťastný. Měl přítelkyni Lenku (33), která měla z předchozího vztahu dcerku Ninu (7), jež momentálně spolu s maminkou také bojuje s covidem. Pro partnerku zesnulého sportovce je událost ještě o to bolestivější, že už o jednoho přítele přišla.

„Byl naše sluníčko. Vždycky se usmíval, pokaždé hezky zdravil a byl velice milý,“ popsala svého bratra Veronika, podle které měl mnoho plánů a nade vše miloval svou rodinu. Ji a sestru Dominiku (28) jako správný starší brácha vždy bránil. Se svou životní láskou Lenkou navíc plánoval veselku: „Chtěl velkou svatbu. Chodil do práce, aby si na to našetřil, tak moc se radoval, že se bude ženit,“ pokračovala Veronika.

Michal chodíval pracovat na stavby. Najednou ho začalo bolet v krku a měl kašel, protože se rozhodl jít na test. „Antigenní test byl negativní, tak jsme si mysleli, že je jen nachlazený. Jeho stav se ale nelepšil. Byl stále slabší a slabší. Až po pěti dnech mu vyšel pozitivní antigenní test,“ přiblížila sestra, podle které byl už v neděli strašně slabý, trpěl půjmem, zvracel a nemohl dýchat.

„Byl celý šedý a rty měl černé. Nemohl ani vysednout z auta,“ plakala Veronika. Tou dobou ji vůbec nenapadlo, že by měl její bratr před sebou poslední dny života. „V dolnokubínské nemocnici ještě neměli covidové oddělení. Právě kvůli mému bratrovi ho udělali o den dřív, protože delší převoz už by nepřežil,“ popsala sestra bývalého basketbalisty. Podle ni do poslední chvíle Michal věřil, že tyto komplikace zvládne, ačkoliv byl už úplně zesláblý. „Z posledních sil říkal, že jestli to přežije, dá se hned naočkovat. Bohužel, korona byla silnější. Ve středu vydechl naposledy,“ plakala Veronika.

Poslední rozloučení rodina naplánovala na druhý říjnový pátek. Účast Michalovy partnerky Lenky byl ale nejspíš kvůli pozitivnímu testu s velkým otazníkem.