Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kouzlo obuvi českého kanonýra: Tajemství Schickov(n)ých kopaček!

Autor: mib

Manželka se nepůjčuje. To je jasné. Ale jak to mají fotbalisté s kopačkami? Opora národního týmu Patrik Schick (25) dosud tajila jeden pikantní detail, který vyplaval až před dnešní kvalifikací o MS s Walesem (20:45, ČT sport).

Na Euru byl v létě s pěti zásahy spolu s Cristianem Ronaldem nejlepším střelcem, dostane také cenu za nejhezčí trefu turnaje. Ano, jistě – památná branka z půlky v utkání se Skotskem (2:0). A teď ten gól: Všechny tyhle trefy nasázel Schick v cizích kopačkách. Jak Patrik prozradil Blesku, zlaté »střelky« si vypůjčil od záložníka Jakuba Jankta! „Máme stejnou značku a nějak mi seděly nejvíc,“ vysvětlil s úsměvem kanonýr Leverkusenu.

Vyhlášený šutér Jan Koller , s 55 góly nejlepší střelec reprezentační historie, si nedokáže něco podobného představit. I proto, že jeho »lodě« o americké velikosti 15 neměl nikdo ze spoluhráčů. V Itálii mu šili kopačky na míru podle odlitku jeho obří nohy.

„Hlavně jsem potřeboval svoje boty na tréninku pořádně vyšlápnout. Jinak to bylo blbý,“ řekl Blesku legendární »Dino«. Střelec Sparty či Dortmundu používal jeden pár klidně půlku sezony až do roztrhání. Dnes mají fotbalisté na výběr a můžou kopačky měnit. Schick je každopádně věrný typu, který kdysi proslavil legendární Brazilec Ronaldo.

A hlavně v nich teď pálí ostošest! „Doufám, že se mi v nich bude dařit i v reprezentaci,“ prohlásil sebevědomě český útočník, který dal v sedmi podzimních zápasech bundesligy už šest branek. „Pomalu se řadí mezi evropské ostrostřelce,“ pochválil svého nástupce Koller. „Snad se Patrik trefí i proti Walesu!“ dodal.

Český útočník Patrik Schick hrál na evropském šampionátu v půjčených kopačkách.
Český útočník Patrik Schick hrál na evropském šampionátu v půjčených kopačkách.