Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Neočkovaný basketbalista Maslík (†32): Covid mu rozežral plíce za 3 dny!

Autor: ptr

Další krutý příběh spojený s koronavirem zasáhl slovenský sport. Úspěšný basketbalista Michal Maslík podlehl zákeřné nemoci v pouhých dvaatřiceti letech. Trpící sportovec byl v posledních dnech připojen na plicní ventilátor, ale ani to bohužel nepomohlo.

Chlap jako hora, který vzbuzoval respekt nejen na basketbalové palubovce, bohužel nejdůležitější duel svého života nezvládl. Svůj největší úspěch, extraligové stříbro, získal v dresu MBK Komárno. Zprávu o úmrtí potvrdil webu Basket.sk dlouholetý generální manažer právě tohoto celku, Jozef Paulík. „Bohužel, je to pravda. Nedávno jsme se dívali na fotografie z předcházejících sezon. Na jedné z nich je Michal po vítězném koši, jak se raduje a směje. Vyhasl mladý život, je to tragédie,“ řekl Paulík.

Rodák z Trstené zřejmě podlehl komplikacím s nemocí i díky tomu, že nebyl očkovaný. Tuto informaci potvrdil na Twitteru šéfredaktor portálu basket.sk Tomáš Prokop. Poslední dny urostlého pivota musely být utrpením, protože dle dostupných informací mu Covid zcela rozežral plíce. Podle Nového Času, který mluvil s Maslíkovou zdrcenou sestrou se tak stalo za pouhé tři dny.

Na dobrého chlapa a kamaráda začali okamžitě vzpomínat jeho přátelé. „Byli jsme dobří kamarádi, často jsme se setkávali. Michal byl veselý kluk, kterého měl v Komárně každý rád. Absolvovali jsme spolu nejednu akci, během kterých jsme se vždy hodně nasmáli. Teď pro změnu pláču, protože je strašné, že někdo zemře v tak mladém věku a vy s ním navíc máte kopec krásných zážitků,“ zavzpomínal pro server Šport24.sk se slzami v očích někdejší fotbalista ostravského Baníku Jozef Adámik, který pochází právě z Komárna, kde sympatický basketbalista svého času působil.

Slovenský basketbalista Michal Maslík
Slovenský basketbalista Michal Maslík