Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Terminátor Karlos Vémola na okruhu krotil formuli: Zvládl i hodiny!

Autor: Michal Štěpanovský

Nejznámější český ranař ve smíšených bojových uměních (MMA) Karlos »Terminátor« Vémola (36) usedl za volant formule patřící týmu Eff ective Racing. Na okruhu v Brně dosáhl pozoruhodného času a zvládl i parádní hodiny.

Držitel několika titulů ve střední a polotěžké váze se vsadil s Vladimírem Netušilem, který letos vyhrál Středoevropský šampionát FIA formule 3: Jestliže Karlos zvládne jízdu s formulí po závodním okruhu, stoupne si proti němu subtilní Vladimír do klece na klasické jedno kolo zápasu.

Vémola se vešel do monopostu s označením Dallara F318 Mercedes o výkonu 270 koní. „Bylo to složité, protože jsem si musel hlídat správné postupy při ovládání auta, a navíc kolem mě létala rychlejší auta,“ říkal bojovník, který řídil formuli poprvé v životě. Při prvním působení na trati dosáhl času 3:03,69 minuty.

Když vyrazil na trať podruhé, naměřili mu mechanici 2:34,90, na rovince jel rychlostí 187,65 km/h. „Je to neskutečně návykové, když se dostanete blízko jiného auta. Nakonec z toho byly hodiny o 360 stupňů, ale naštěstí zůstal vůz stát ve směru jízdy. Raději jsem zamířil do boxů, člověk si musí uvědomit, kde jsou jeho hranice,“ řekl Vémola a dodal: „Svou misi jsem splnil, teď je na Vladimírovi, aby se připravil na to, co ho čeká.“

Karlos »Terminátor« Vémola se projel ve formuli.
Karlos »Terminátor« Vémola se projel ve formuli.