Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Limberský: Po bouračce jsem byl ve vězení. Přiznal se i Švancara

Autor: iSport.cz, jon

Hostem tradičního pondělního pořadu Tiki-Taka na O2 TV Sport byl také David Limberský. Někdejší obránce Viktorie Plzeň mluvil během vysílání i o průšvizích. Přiznal, že po bouračce, při níž v září 2015 havaroval v opilosti se svým bentley, musel strávit pár hodin ve vězení. K pobytu v cele se přihlásil i další host Petr Švancara.

Limberský patřil k nejlepším českým obráncům uplynulých deseti let, v létě uzavřel profesionální kariéru v Plzni a nyní hraje za Domažlice třetí ligu. Během bohaté a úspěšné éry, o níž nedávno mluvil v obsáhlém rozhovoru pro Sport magazín, vyrobil i řadu průšvihů.

Během pondělního pořadu Tiki-Taka padla zmínka i na jeho největší exces. Za něj, jak sám přiznal, mu v Plzni od Adolfa Šádka hrozil jedinkrát vyhazov. Limberský v září 2015 řídil v opilosti a v Praze naboural své luxusní bentley. Policisté ho na místě zadrželi, přišel o řidičský oprůkaz a od klubu schytal více jak milionovou pokutu.

„Po bouračce jsem byl pár hodin ve věžení, ale ještě jsem tam byl trošku ve formě, lehl jsem si tam a udělal selfíčko,“ pověděl perličku na závěr pořadu. „To v knížce taky je,“ připomněl, že nedávno vydal svou autobiografii. „Zpětně si to člověk uvědomí, čím je starší, uzná, že to byla blbost,“ dodala dlouholetá opora plzeňské Viktorie.

Příbram, 13. září 2015 - Dnes ví, že to byla blbost, ale tenkrát David Limberský kroucením imaginárního volantu trumfnul průšvih malérem.
Příbram, 13. září 2015 - Dnes ví, že to byla blbost, ale tenkrát David Limberský kroucením imaginárního volantu trumfnul průšvih malérem.

S policejní celou přiznal zkušenost i další z přítomných ve studiu, někdejší útočník Zbrojovky či Slavie Petr Švancara. „Večer mě někde lapli, to je asi patnáct let zpátky. Přišla policie, ptali se, jak se jmenuju, já řekl hádej a šel jsem. Měl jsem tam borce, co ukradl rádio, on mi to popisoval,“ zavzpomínal častý host pořadu.

Limberský při dotazu na zájem médií zvážněl. „Neužívám si to. Působím, že je mi to jedno, ale prožívám to. Mám silnou rodinu a okolí, uzavřu se do své bubliny, tam si to přežiju, než zase někdo udělá něco jiného a pak už je to v pohodě,“ prozradil, jak se vyrovnával s nepříjemnými situacemi.

Došlo i na fotbalová témata, kde Limberský ocenil výkony pro něj neoblíbené Sparty. Letenským pod vedením Pavla Vrby, jeho osudového trenéra, daří, v neděli skolili v Ďolíčku Pardubice (4:2) a v tabulce jsou druzí o čtyři body za Plzní.

„Hráli dobře,“ uznal muž, na nějž se pravidelně na Letné pískalo. „Sparta hraje podobně jako Plzeň za Pavla Vrby, nahoře mají rychlé krajní hráče, pěkně se na to dívá. Dobrý,“ chválil ve studiu další z hostů Jozef Weber, nedávno odvolaný kouč Karviné.

Limberského manželka Lenka: S tím, že skončil s ligovým fotbalem, nesouhlasím
Video se připravuje ...

MMA zápasnice Jindrová fandí Plzni: Znám se s Limbou!
Video se připravuje ...