Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pálův risk nevyšel! Proč nehrála Krejčíková čtyřhru?

Autor: ris

Bok po boku vyhrály tři grandslamové tituly i olympijské zlato. V současnosti jsou považovány za nejlepší deblový pár světa, přesto kapitán ženské tenisové reprezentace Petr Pála do klíčového duelu o postup do semifinále BJK Cupu proti Švýcarsku na osvědčenou dvojku Barbora Krejčíková – Kateřina Siniaková nevsadil. Risk se nevyplatil a Češky na domácím turnaji končí!

Vítězka French Open Krejčíková v Praze nevyhrála ani jeden singl, i tak fanoušky zaskočil Pálův překvapivý tah. Do bitvy o všechno nasadil vedle Siniakové veteránku Hradeckou. Proč? „Sedli jsme si dohromady s Bárou a trenéry, abychom si řekli, jak to cítíme. Pak to už bylo naše společné rozhodnutí,“ řekl kapitán České televizi.

Je fakt, že Krejčíková na konci sezony nebyla ve zcela optimálním rozpoložení. Z dvouher nepřinesla do české šatny ani bod. Výkonem ale rozhodně nezklamala. Prohrát dramatické bitvy s hvězdami Kerberovou potažmo Bencicovou není žádná ostuda. „Byla to pro ni premiéra. Když máte na sebe velký tlak, hrajete v O2 Areně, tak je těžké se proti hráčkám takového formátu chytnout,“ vysvětloval Pála.  

Vsadil tedy na duo Hradecká - Siniaková. Už výsledek dvakrát 3:6 napovídá, že tentokrát to nebyla nejšťastnější trefa. „Přiklonil jsem se k tomu, aby hrály Lucka s Katkou. Minulý zápas uspěly v super tiebreaku a hrály dobře,“ připomněl pondělní strhující mač.

INSIDER: Krejčíková riskuje úspěch na Masters. Španělky v Praze bez opor
INSIDER: Krejčíková riskuje úspěch na Masters. Španělky v Praze bez opor

Jenže Friedsamová s Niemeierovou nejsou Bencicová s Teichmannovou. Krejčíková by v deblu pravděpodobně budila větší respekt. Zvlášť, když famózní Bencicovou s krajankou Golubicovou pomohla vyklepnout v srpnovém olympijském finále.

Tentokrát Češky vzdorovat nedokázaly. „Dneska se to blbě sešlo. Lucka začala špatně jeden game a pak bylo hrozně těžké soupeřky brejknout a dostat se zpátky do hry. Podobné to bylo ve druhém setu. Malinká šance byla, ale pak zaváhala Katka a bylo hotovo. Porazila nás skvělá Belinda Bencicová,“ dodal na adresu olympijské vítězky Pála.

INSIDER: Krejčíková riskuje úspěch na Masters. Španělky v Praze bez opor
INSIDER: Krejčíková riskuje úspěch na Masters. Španělky v Praze bez opor