Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tragédie: Mladá cyklistická šampionka (†21) zahynula při tréninku

Autor: sm

Cyklistický svět smutní. Eritrijská cyklistka Desiet Kidane Tekesteová zahynula během tréninku v Asmaře. Za její smrtí stál podle všeho střet s autem, který sportovkyně nepřežila.

Měl to být trénink jako každý jiný. Namísto toho se zvrhl v tragédii, po které se už juniorská mistryně Desiet Kidane Tekesteová nevrátí domů. Během vyjíížďky na kole se totiž sportovkyně střetla s autem a nehodu bohužel nepřežila.

Zprávu o úmrtí mladé sportovkyně přinesla Mezinárodní cyklistická unie: „Desiet. S jejím stálým úsměvem, laskavostí, respektem a velkou vášní pro cyklistiku byla vycházejícím mladým talentem, který bude neuvěřitelně chybět. Naše myšlenky jsou v této tragické chvíli s její rodinou, kamarády, kolegy a trenéry.“

Cyklistka závodila za tým WCC, který se ke smrti své svěřenkyně vyjádřil na sociálních sítích: „Slova nemohou vyjádřit náš smutek, když jsme se k nám dostala zpráva o odchodu 21leté sportovkyně UCI WCC, Desiet Tekeste z Eritrie. Budeš nám moc chybět, Desiet.“

Desiet Kidane Tekesteová zahynula necelý měsíc po svých 21. narozeninách. Přes mladý věk už docílila několika úspěchů. Například v roce 2018 zvítězila na kontinentálním mistrovství Afriky v silničním závodě juniorek. Letos se účastnila Grand Prix ve Francii.