Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Krásná sestra Dušana Paška (†36): Definitivně to vzdal až po jejím odletu!

Autor: ris

O ženy nikdy neměl nouzi, celé srdce zesnulého Dušana Paška (†36) však patřilo jen třem z nich. Babičce Irmě, matce Alexandře a především mladší sestřičce Saše, která dlouhodobě žije za velkou louží v Americe. Je to teprve pár dní, co společně oslavili v jednom z noblesních restarantů šedesáté narozeniny maminky. Tehdy se radovali ze života, přitom netušili, že se společně vidí naposledy.

Od sebevraždy jejich otce a hokejové legendy Dušana Paška (†37) pojil jeho potomky láskyplný vztah. Navzájem si pomohli zvládnout nejtěžší chvíle jejich života. „Zvládli jsme to i díky mamce a babičce s dědou,“ vzpomínal před časem Pašek junior.

V rodině pak do jisté míry zastupoval roli táty. „Žil jsem se dvěma ženami a sestře občas musel ukázat cestu. Dával jsem na ni pozor a někdy se snažil ji usměrnit. Nakonec z ní vyrostla inteligentní, sebevědomá a vzdělaná dáma, na kterou jsem hrdý, takže si myslím, že jsem to zvládl,“ pyšnil se bývalý manažer a viceprezident hokejového klubu Bratislava Capitals.

Sourozenci na sebe nedali dopustit. „Máme perfektní vztah, hromadu zážitků, i když jsme se v dětství mlátili jako psi,“ smála se v rozhovoru pro PLUS7DNÍ Saša. „Stále jsem chtěla být s ním, chodit ven s jeho kamarády. Chudák mě měl na krku, ale teď si velmi dobře rozumíme. Vždycky se na něho můžu spolehnout,“ dodala.

Podobně jako její bratr se nikdy neztotožnila s verzí, že se jejich otec, někdejší předseda tamního hokejového svazu, ve své kanceláři před třiadvaceti lety zastřelil sám. „Řešili jsme to s rodinou. Nikdo tomu nevěří. Těžko říct, co se tehdy stalo, nikdo nezná detaily,“ posteskla si.

Dušan Pašek mladší s maminkou Alexandrou a sestrou Sašou
Dušan Pašek mladší s maminkou Alexandrou a sestrou Sašou

Kdyby Dušanovi byla dlouhodobě blíž, možná by z jeho chování poznala, že něco není v pořádku. Vždycky jej brala za veselého a zábavného chlapíka. „Já i on jsme po tátovi pozitivní lidi,“ hlásila. To ještě netušila, jaké další životní zklamání jí starší sourozenec v následujících dnech připraví.

Přitom ještě před čtrnácti dny byla na Slovensku, aby s nejbližšími oslavila maminčino životní jubileum. Saša se pak s klidným svědomím vrátila na Floridu, kde pracuje jako účetní v jedné nadnárodní společnosti.

Minulý pátek se tam dozvěděla o té hrozné novině. Její velký bráška se oběsil na stromě v jednom z bratislavských lesoparků. A ona se snaží zařídit rychlý návrat domů, aby stihla jeho pohřeb, což jí komplikuje nezastavitelná covidová pandemie.