Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Poslední trénink, pak konec: Paškův (†36) klub rozpustil hráče!

Autor: sm

Hokejisté Paškova klubu Bratislava Capitals naposledy trénovali společně. Klubem otřásly dvě tragické zprávy, které bylo složité ustát a tak se nakonec vedení rozhodlo sezónu přerušit. Hráči teď mají prostor si najít nové působiště. Budoucnost samotného klubu je ale stále nejistá...

Poslední společný trénink hokejistů iClinic Bratislava Capitals nesl hořkou pachuť tragických událostí. S hráči na led nastoupil symbolicky také prezident klubu Ivo Ďurkovič. „Chtěl jsem se s hráči rozloučit a poděkovat jim i tímto způsobem. To, co přežili, pro ně bylo určitě velmi těžké a frustrující,“ řekl podle webu Zoznam.sk Ďurkovič po tréninku. 

Pravdou je, že uplynulé týdny pro hokejisty Capitals byly nejspíš jako ze špatného hororu. Nejprve byli svědky toho, jak před nimi během zápasu zkolaboval spoluhráč Boris Sádecký, který po pár dnech v nemocnici zemřel. 

Následně si sáhl na život generální manažer klubu Dušan Pašek mladší. Toho našli náhodní kolemjdoucí oběšeného v bratislavské Kolibě. Podle policejních zdrojů měl Pašek spáchat sebevraždu právě kvůli pocitu viny, kterou v sobě nesl kvůli Sádeckému. Tomu měl údajně poradit, aby nepodstupoval odborné lékařské vyšetření, což by znamenalo přerušení kariéry. Namísto toho mu dal pokyn, aby hrál dál.

Otázkou zůstává, co bude s klubem dále. Momentálně Bratislava Capitals pozastavila svou účast v lize a hráči mají možnost si najít jiné angažmá. Smlouva s bratislavským klubem do té doby trvá. „Hokej je kolektivní sport a i k našemu rozhodnutí jsme přistoupili kolektivně. Chtěli jsme se vyhnout případným zraněním hráčů, které by mohly přijít při dobíhání skluzu v programu ligy,“ řekl Ďurkovič, který dodal, že ví, že 90 % hráčů si najde jiné působiště prakticky hned, jiní si možná budou nový klub hledat déle, ale najdou si jej. Do té doby mají k dispozici led a mohou trénovat.

Prozatím se ještě uvidí, jestli bude klub moci později v soutěži pokračovat, nebo se bude muset znovu přihlásit. „ICE Hockey League nepočítala s takovou alternativou, nemají to v pravidlech. Naše pokračování záleží na rozhodnutí předsednictva ligy. Podle mých informací jsou ostatní kluby za to, abychom v budoucnosti v lize pokračovali,“ popsal prezident klubu.

„Uvidíme, co bude s klubem. Hokej musí žít dál už jen pro Borise a pro Dušana,“ uzavřel Ďurkovič.

Tréninku se účastnil také prezident klubu Ivo Ďurkovič.
Tréninku se účastnil také prezident klubu Ivo Ďurkovič.