Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sestřenice zesnulého Sádeckého (†24) Rebeka: Dojemný vzkaz do nebe!

Autor: ris

Před čtrnácti dny opustil po srdečním kolapsu pozemský svět Boris Sádecký (†24). Slovenský hokejový reprezentant hrající za bratislavský klub Capitals platil nejen za skvělého plejera, ale také dobrosrdečného chlapa, který nezkazil žádnou legraci. O to víc jeho odchod bolí. Dojemný hold mu vzdala sestřenice Rebeka (22)!

Ani ona nezapře hokejové geny. Ve Švédsku sází góly za Hammarby a s reprezentací dokonce bojovala o účast na olympiádě. Právě pro pekingskou kvalifikaci vyzdobila svoji helmu černou stuhou a jmenovkou Boris!

„Jednou se znovu potkáme. Dávej na nás pozor, jako si to vždycky dělal,“ poslala později dojemný vzkaz milovanému bratranci do nebe Rebeka, která se s národním týmem na Hry v těžké konkurenci týmů Švédska, France a Jižní Koreji neprobojovala.

Sádeckého postihla srdeční zástava v utkání Ice Hockey League mezi Capitals a Dornbirnem. Na konci první třetiny se náhle sesunul na led. Lékaři ho udržovali v umělém spánku, po pěti dnech v nemocnici ale zemřel. Podle vyšetření trpěl lehkým zánětem srdečního svalu.

Sestřenice zensulého hokejisty Borise Sádeckého poslala bratranci dojemný vzkaz do nebe
Sestřenice zensulého hokejisty Borise Sádeckého poslala bratranci dojemný vzkaz do nebe