Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rodina pochovala Dušana Paška (†36): Komplikace před pohřbem a co se dělo potom!

Autor: ris, ljš

Stovky truchlících daly v Bratislavě sbohem hokejistovi a manžerovi Dušanu Paškovi (†36), který si vzal život v pátek 5. listopadu. K rakvi s jeho ostatky smělo kvůli protipandemickým opatření jen deset lidí. Kromě manželky a jejích sester přišla i babička zesnulého Irma, pro niž byl nenadálý odchod vnuka další těžkou životní ranou.

Rodina musela na Paškův pohřeb čekat dlouhých 11 dní. Policie totiž musela nejprve podniknout všechny nezbytné kroky v rámci vyšetřování jeho tragické smrti.

Přípravy také komplikovala koronavirová opatření. Paškova milovaná sestra Saša odletěla podle slovenských médií počátkem listopadu na Floridu, kde trvale žije. Zdrcující zpráva o bratrově sebevraždě ji tak zastihla už za oceánem, a musela tedy  vynaložit značné úsilí, aby v rámci složitých podmínek, které v oblasti cestování panují, zvládla přiletět včas zpátky.

V úzkém kruhu rodiny a několika nejbližších přátel se pak zúčastnila smutečního obřadu. Stovky lidí, včetně několika bývalých přítelkyň zesnulého, se musely kvůli vládním nařízením loučit s šéfem bratislavského klubu venku před obřadní síní.

Zdrcená rodina se po skončení ceremonie davu vyhnula. Paškova maminka, sestra a babička v elegantním kabátu a apartním klobouku odešly obklopeny nejbližšími zadním východem smuteční síně. Poté všichni nastoupili do luxusních černých aut a odjeli na kar.

Zdrcená babička

Už před třiadvaceti lety pochovala svého syna Dušana Paška staršího. Policie případ z roku 1989 uzavřela jako sebevraždu. „S jeho odchodem odešla i část mě samotné,“ vyprávěla později webu Šport24.sk. „S něčím takovým se rodič nikdy nesmíří. Myslím na něho každý den a stále mi chybí,“ litovala noblesní dáma.

Jizvu na jejím srdci alespoň částečně zacelil vnuk Dušan junior, jenž babičce říkal láskyplně Irmuška „Stará se o mě a celou dobu zmírňuje můj žal,“ vychvalovala ho paní Irma. Vnuk se o ni vzorně staral a mnohdy ji dělal garde na různých společenských akcích.

Za pár dní dáma, která podle slovenských médií momentálně žije v domově důchodců, oslaví čtyřiaosmdesáté narozeniny. Měla mít párty se vším všudy. Místo toho vnuka v krematoriu osobně vyprovodila do nebe.

V Bratislavě se konalo poslední rozloučení s manažerem hokejového klubu Bratislava Capitals Dušanem Paškem mladším (†36), který se v pátek 5. listopadu oběsil
V Bratislavě se konalo poslední rozloučení s manažerem hokejového klubu Bratislava Capitals Dušanem Paškem mladším (†36), který se v pátek 5. listopadu oběsil