Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zemětřesení ve Slavii: Číňané prý chtějí prodat půlku klubu. Odstřelí Tvrdíka?

Autor: tad

Pod trávníkem v Edenu pomalu probublává senzace: čínští majitelé Slavie údajně řeší prodej poloviny klubu, hotovo má být během 2 až 3 měsíců. Pro Jaroslava Tvrdíka (53) by to nejspíš znamenalo konečnou v čele sešívaných, byť on sám něco takového popírá.

Podle informací Blesku je v plném procesu řešení odprodeje 50 procent akcií Slavie. „Čínský majitel klubu Citic už má vážného zájemce, jde o španělského majitele s katarskými investory,“ prozradil Blesku zdroj blízký Slavii.

Chystaná transakce nevěstí nic dobrého pro současného šéfa Slavie. „Zájemce o poloviční podíl ve Slavii by chtěl do představenstva dosadit tři své lidi,“ dodal zdroj. A jelikož má slávistické představenstvo momentálně 5 členů, znamenalo by to většinu a tedy možné vyšachování Tvrdíka a spol. ze hry!

Pokud by k tomuto scénáři skutečně došlo, Tvrdík by jej ze své pozice zvrátit nemohl, osud klubu je plně v rukou majitelů. Pokud by případný nový vlastník chtěl ve vedení své lidi, nynější boss sešívaných by musel balit kufry.

Na nic takového se však zatím nechystá. „Moje pozice v čele Slavie je čestná a neplacená, byť časově velmi náročná. Když by bylo v nejlepším zájmu Slavie, abych ji opustil, jsem na to kdykoliv připraven. Nedomnívám se však, že tato situace nastane v dohledné budoucnosti,“ odepsal slávistický šéf na dotaz Blesku.

Zájem katarsko-španělského investora nicméně zapadá do informací o postupném vyklízení pozice ze strany čínských majitelů. Citic už Slavii »nekrmí« stamiliony, sešívaní se musejí otáčet sami a už nějaký pátek nemohou rozhazovat (i proto se v létě na přestupech šetřilo a tlačilo se na odchod dua Sima/Zima). Do toho se řeší změna názvu stadionu v Edenu, další čínskou společnost Sinobo by do Vánoc měla nahradit zatím nespecifikovaná zahraniční společnost. Zdá se, že tahle zima bude ve Vršovicích pořádně horká!

Jaroslav Tvrdík ví, že čínští majitelé už do Slavie napumpovali více než tři miliardy korun
Jaroslav Tvrdík ví, že čínští majitelé už do Slavie napumpovali více než tři miliardy korun