Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vánoční pauza biatlonistů: Třetí dávka a přísný režim!

Autor: ptr

Biatlonová reprezentace má za sebou první čtvrtletí a tak je čas na průběžné bilancování i přípravy na pokračování sezóny. Nic se nesmí podcenit a podle toho se k tomu staví i sportovní ředitel Českého svazu biatlonu a trenér mužů Ondřej Rybář (43). Jaké opatření čekají na jeho svěřence o svátcích?

Celý svět i nadále sužuje pandemie koronaviru a biatlon není výjimkou. V olympijské sezoně jsou preventivní opatření důležitější než kdy jindy a tak k tomu reprezentační úsek přistupuje se vší vážností. „Hned po návratu z Francie sportovci absolvovali test protilátek a podle jeho výsledků šli na třetí posilující dávku očkování proti covidu-19. Teď to byla jediná šance. Potom už nebude prostor, abychom sportovcům nechali tři volné dny po aplikaci vakcíny,“ prozradil Rybář pro web biatlon.cz.

Olympiáda je nesporným vrcholem letošní sezony, ale biatlonisty čeká nahuštěný program především díky Světovému poháru. „Děláme to nejen kvůli olympiádě, ale i kvůli zbytku sezóny, abychom dostáli všem nařízením a abychom byli co nejvíc chránění,“ pokračoval sportovní ředitel ve vysvětlování postoje svazu.

Jasné pokyny dostali všichni i před vánoční pauzou. Snaha vyvarovat se jakémukoliv pochybení je patrná a pochopitelná. „Sportovci si během Vánoc musí dávat pozor na to, kde se pohybují, dbát na hygienu a nošení respirátorů, aby chránili nejen sebe, ale i ostatní v týmu. Všichni musíme být ohleduplní a opatrní,“ uzavřel tuto problematiku Rybář.

Ondřej Rybář na předsezonní tiskové konferenci
Ondřej Rybář na předsezonní tiskové konferenci