Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Šéftrenér Slavie Trpišovský jde na dračku v cizině: Polsko, nebo Turek!

Autor: nem

Vrtačka s příklepem je proti tomu, co teď vrtá hlavou Jindřichu Trpišovskému (45), neškodný nástroj. Šéftrenér Slavie jde těsně před startem zimní přípravy na dračku v cizině.

Sešívaní vyrážejí zítra na kemp do Portugalska. Trpišovský by se však mohl ocitnout v Polsku, nebo u Bosporu. Je libo nároďák, či turecký gigant Besiktas?

Začněme na severu. Tam by šlo rovnou o elitní výběr země s bombarďákem Lewandowským v sestavě. »Lewa« trenérsky osiřel poté, co se Portugalec Paulo Sousa (51) vyplatil ze smlouvy (mělo ho to stát v přepočtu 10 milionů korun) a pláchnul za lepším do brazilského Flamenga.

Jindřicha, který začínal v branži v Horních Měcholupech, doporučuje krajanům Michal Listkiewicz (68). Jo, to je ten muž, který v Česku šéfoval rozhodčím, ale hlavně stále vlivný exprezident polského svazu. „Trenéra bych hledal třeba v Česku. Výborný je Jindřich Trpišovský. Je to suverénně nejlepší český trenér,“ dláždí Trpišovskému cestu do Varšavy Listkiewicz.

A teď pojďme pod minarety. Besiktas se plácá až na sedmém místě tabulky Superligy a bossové »Černých Orlů« mají lodivoda Öndera Karaveliho už tak akorát. Hledá se nový, rozhodovat se má po zítřejším Superpoháru s Antalyasporem, a turecké weby hromadně hlásí: „Trenér Slavie Trpišovský je nejsilnější kandidát, jedinou překážkou je jeho pražská smlouva.“ Zní do roku 2023, je k ní dvouletá opce, jenže kontrakty jsou občas od toho, aby se vypovídaly. Ostatně Sousa to Polákům předvedl přímo ukázkově…

Radost trenérů Slavie po postupu ze skupiny Konferenční ligy po remíze s Unionem Berlín
Radost trenérů Slavie po postupu ze skupiny Konferenční ligy po remíze s Unionem Berlín