Miroslav Horák
4. ledna 2022 • 04:50

Červenka ve hře o Peking. Je čerstvě očkovaný, Marha má jen slova chvály

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

To jméno padalo v hokejovém zákulisí celý podzim i úvodní část zimy. Roman Červenka. Vrátí se do národního týmu? Téměř čtyři roky v něm absentoval, nyní je návrat na spadnutí. Kvůli olympiádě. Nejsou lidi, v nadsázce řečeno. Respektive jsou, jenže po výbuchu na turnaji v Moskvě stavitelé mužstva sondují stav záloh. Šestatřicetiletý útočník je zpět ve hře o Peking.



Klíčová informace: majitel 157 reprezentačních startů Roman Červenka je čerstvě očkovaný. První podmínka účasti na únorové misi je tedy splněna, mělo se tak stát v minulých dnech. V těch příštích se má klíčová opora celku Rapperswil-Jona potkat přímo ve Švýcarsku s koučem Filipem Pešánem a probrat situaci. Pokud se domluví, pro Červenku půjde už o čtvrté Hry v řadě.

Je to zvláštní. Červenka stále patří k nejoceňovanějším českým hokejistům působícím na kontinentu. Už šestou sezonu v řadě válí v elitní švýcarské NL, kde je tlak na cizince permanentní. Přesto loni na podzim načal čtvrtou sezonu bez účasti v národním týmu. Důvod? Na jedné straně zdravotní stránka produktivního centra, kdy občas čelil nepříjemným neduhům (záda, plicní embolie), na druhé nezájem trenérů propojený s představou, že zkušeného mazáka není třeba. V reálu z toho byly akorát rozpaky.

1-0-1

Taková je medailová bilance Romana Červenky z MS.

V rozjetém olympijském ročníku se Červenkův comeback přetřásal znovu. Akorát, že hned na úsvitu sezony interes opadl po zjištění, že útočník Rapperswilu nepodstoupil očkování proti koronaviru. A bez toho, jak známo, nemá nikdo šanci o výjezdu do Číny uvažovat.

Potvrzená aktuální zpráva o podání dávky posouvá věc do úplně jiného světla

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Play off
Články odjinud


Články odjinud