Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Michael Schumacher slaví 53. narozeniny: Synovo přání dojalo svět!

Autor: ris

Vyhrál sedm titulů mistra světa, byl legendou, chlapem, jemuž nejen motoristický svět ležel u nohou. Pohádkový život Michaela Schumachera zbankrotoval před osmi lety, kdy si poranil mozek při lyžovačce v Savojských alpách. Od té doby se na veřejnosti neobjevil. V pondělí mu bylo třiapadesát! A syn Mick (22) mu poslal dojemné blahopřání.

Pro krále F1 to byly deváté narozeniny ve stavu vážně nemocných, a tak jeho nejbližší i fanoušci žijí především ze vzpomínek. Micka nevyjímaje. „Všechno nejlepší k narozeninám, tati,“ pogratuloval talentovaný pilot stáje Haas.

Na instagram k tomu přiložil dojemnou fotku, kde ho otec drží v náruči. „Dny jako tyto mi daly vášeň pro motoristický sport a ovlivňují ji dodnes. Jsem vděčný za všechny zkušenosti, které jsem díky tobě získal. Těším se, až získám ty další,“ poslal otci láskyplný vzkaz.

Vřelá slova dojala i celou řadu osobností. Mezi nimi třeba fotbalovou hvězdu Lukase Podolského či Mickova konkurenta i kolegu z týmu Nikitu Mezapina, který ještě před rokem zahrnul v ruské televizi Schumachera juniora nepřiměřenou kritikou. „Vůbec mě nezajímá. Nejsme přátelé. Jen příjmení mu může dát sílu… Nebo větší tlak,“ uvedl na Němcovu adresu.

Talentovaný pilot F1 Mick Schumacher, syn legendy Michaela Schumachera
Talentovaný pilot F1 Mick Schumacher, syn legendy Michaela Schumachera