Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Lewis Hamilton prodal další luxusní kousek: Auto za 255 milionů!

Autor: ptr

Nedávno prodal luxusní byt v New Yorku a nyní se zbavil dalšího cenného kousku. Tentokrát pro změnu unikátního auta. Pilot F1 Lewis Hamilton je ovšem velmi schopný obchodník. Na svém jedinečném Pagani Zonda 760 LH dokázal ještě pořádně vydělat.

Netají se svou snahou pomoci planetě a nabušený sporťák, který spolyká mnoho litrů fosilních paliv, se mu v této misi nehodí. Sedminásobný šampion by rád používal mimo okruhy pouze elektrické automobily a tak musel fialový krasavec změnit majitele. Jeden z nejlepších jezdců historie formule 1 si ho ovšem pořádně nacenil. Před lety byla pořizovací cena 48 milionů korun, ale prodat se mu ho podařilo za těžko uvěřitelných 255 milionů!

Neskutečně výhodný obchod se povedl i přes skutečnost, že sám Hamilton v roce 2015 Zondu naboural do tří zaparkovaných aut v Monte Carlu. „Bylo to množstvím oslav a party. Asi týden a půl jsem si pořádně neodpočinul,“ vysvětlil tehdy svůj řidičský zkrat. Dalším jeho slavným prohlášením bylo, když nepokrytě své auto zkritizoval. „Zonda se řídí příšerně! Je to auto s nejlepším zvukem, jaké vlastním, ale co se týče ovladatelnosti, tak je nejhorší,“ nebral si svého času žádné servítky.

I přes tyto všeobecně známé události, se mu podařilo vydělat pořádný balík. Jeho na objednávku zhotovená fialová Zonda, se kterou najel za sedm let méně než tisíc kilometrů, tak již má dle italského magazínu Quattroruote nového majitele.

Britský pilot Lewis Hamilton prodal svůj luxusní sporťák Pagani Zonda.
Britský pilot Lewis Hamilton prodal svůj luxusní sporťák Pagani Zonda.