Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nádherné gesto: Mladík věnoval vzácný dres zesnulého Buchtely (†20) jeho matce!

Autor: ptr

Dobré skutky jsou v dnešní pohnuté době potřeba více než kdy jindy a jeden takový, se nyní uskutečnil. Podělila se o něj paní Eva Buchtelová, maminka tragicky zesnulého hokejisty Ondřeje Buchtely (†20). Ta obdržela darem vzácný dres svého syna a tak po zásluze ocenila dobrotu mladíka, který ji sám vyhledal.

Jsou momenty, kdy člověk zůstane v úžasu, že se někdo dokáže nezištně obětovat pro někoho, koho vůbec nezná. Přesně to prožila paní Buchtelová, která díky obrovské tragédii, která postihla jejího syna, poznala sílu lidské solidarity. Před rokem a půl přišla o milovaného syna Ondru, který podlehl zákeřné rakovině srdce.

Vzpomínky ale nikdy nevyblednou a nyní bude mít další připomínku jeho životní lásky. Ondra miloval hokej a dotáhl to v dresu Pirátů Chomutov až do Extraligy. Tam vstřelil během krátké kariéry pouze jednu branku a přesně z tohoto vzácného okamžiku má nyní rodina cenný artefakt.

„Ozval se mi mladý kluk, že by mi rád věnoval Ondrův dres, ve kterém vstřelil 1. extraligový gól za Piráty Chomutov - sezóna 2018/19. Vydražil ho 10. prosince 2019. Udělal mi obrovskou radost a tak jsme dnes pro něj jeli do Borovan.

Setkání s ním a jeho skvělou rodinou bylo úžasné a už teď je jasné, že se nevidíme naposledy. Láďo, moc děkuji,“ vyznala se dojatá paní Eva na Instagramu. Jak patrno, tak dobrý skutek spojil její rodinu s novými známými a může být začátkem krásného přátelství.

Mladík daroval Evě Buchtelové dres, ve kterém dal její syn Ondřej svou první extraligovou branku.
Mladík daroval Evě Buchtelové dres, ve kterém dal její syn Ondřej svou první extraligovou branku.