Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Ledecká do Pekingu cestovala v utajení: Viru se bála už před čtyřmi lety!

Autor: Tadeáš Mahel

O olympiádě mluvila jako o »korejském přáteláčku« a kvůli obavám z viru (ano, i před 4 lety) se do letadla směr Asie prosmýkla skrz VIP salonek pražského letiště. Z Pchjongčchangu pak Ester Ledecká (26) dovezla dvě zlata, a tak není divu, že včerejší odlet do Tokia okopírovala do puntíku!

Zatímco z covidu vyléčení hokejisté Mlýnková a brankář Will, nebo snowboardistka Maděrová to do včerejšího letadla směr Istanbul a pak Peking vzali normálně přes odletovou halu, po největší medailové naději českého týmu nebylo na letišti Václava Havla ani stopy. Ledecká do linkového letu nastoupila skrz VIP salonek stranou veškeré pozornosti. Přesně tak, jak to má ráda.

Jen zůstat fit

Ledecká se před velkými akcemi tradičně uzavírá do své vlastní bubliny, kde se může soustředit jen na samotné závodění. Nedává rozhovory, nefotí se na sociální sítě, ničím se nerozptyluje. A snaží se za každou cenu zůstat zdravá.„Mám fotku starou třeba pět let, kde nakupuju vánoční dárky už v roušce. Chci se chránit kvůli sobě i týmu, který živím,“ vyprávěla před pár dny.

O tom, že stranění se veřejnosti není jen hvězdný rozmar, svědčí historka z odletu na minulou olympiádu. Zatímco taková Eva Samková vesele dávala rozhovory, Ledecká za sebe »veřejnou« cestou poslala jen bagáž s koučem Tomášem Bankem . „Slyšel jsem, že má nějaký speciální vchod do vchod do letadla,“ smál se Bank před čtyřmi lety úhybnému manévru své svěřenkyně. A důvod toho všeho? Chřipková epidemie, která tehdy zrovna svírala Česko…

Panda na cestě

Tři dny starý snímek v pandím oblečku, který Ledecká zveřejnila na svém Instagramu, je tak nejspíš na nějakou dobu posledním znamením toho, že je česká hvězda »naživu«. „Čekám v pandím oblečku, jestli projdu sítem výtěrů. Prý že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se,“ citovala Ester slavné coubertinovské heslo. Zrovna v případě dvojnásobné olympijské vítězky se mu ale vážně těžko věří!

Takhle Ester čekala na výsledky testů...
Takhle Ester čekala na výsledky testů...