Zdeněk Janda
27. ledna 2022 • 11:45

Za kulisy lyží Ledecké: servisman je klíčový. Jak to bylo se zlatou „půjčkou“

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to pikanterie, která ještě podpořila už tak bájný příběh jejího triumfu v super-G v Koreji. Světem se rozletěla zpráva: Ester Ledecká vyhrála na lyžích od Mikaely Shiffrinové! Wow… Ovšem tak horké to nebylo. Nabízíme vysvětlení, stejně jako detailní informace o pokladu, který má pod nohama. Nese označení Atomic.



Ten příběh si žil svým životem. Jak Ledecká, senzační šampionka z Koreje, neměla ani vlastní lyže, protože na rozdíl od specialistek na rychlostní disciplíny jich nemá tolik k dispozici. A tak musela vyhrát na těch vypůjčených od slavné Američanky… Byla to krásná pohádka, která jejímu zlatu dodala šťávu. Ovšem postupně se ukázala pravda. „Tento příběh také máme rádi, protože ukazuje, jak naši atleti spolupracují. Ale tak to bohužel nebylo,“ reaguje Šimon Šťastný, marketingový zástupce společnosti Atomic. Tedy lyží, které STR používá.

„Každý závodník na této úrovni má velmi specifické požadavky na lyži a není možné, aby si je vzájemně půjčovali. Ester měla a bude mít své vlastní kousky,“ dodává představitel slavné značky, na kterých vedle Ledecké nebo Shiffrinové jezdí i Soffia Goggiová nebo Marco Schwarz. Nejvíc je proslavil rakouský fenomén Marcel Hirscher, osminásobný král Světového poháru.

O tom, že to s vypůjčením nebylo tak žhavé, už před dvěma lety v rozhovoru pro Sport Magazín mluvila i Shiffrinová. „Ten příběh byl trochu nafouknutý. Musím říct, že Ester v Koreji vyhrála proto, že byla dobrá. Ne proto, že měla moje lyže,“ říkala vítězka rekordních 47 slalomů v rámci Světového poháru.

Ledecká tedy v Koreji měla normálně svoje lyže. Tak jako ostatní světové závodnice. „Je možné, že se jich předtím třeba Mikaela jenom dotkla při

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud