Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nadějná česká skikrosařka smutní: Olympijský sen se rozplynul!

Autor: ptr

Snila o své první účasti pod pěti kruhy, ale na poslední chvíli ji zastavilo nepříjemné zranění. Skikrosařka Diana Cholenská (18) si v půlce ledna na závodech v Kanadě nešťastně přetrhla křížový vaz a i přes veškerou snahu musela nakonec účast v Pekingu vzdát.

Tohle rozhodnutí bolelo, ale přistoupila k němu rozumně a s velkou zodpovědností vůči své budoucí kariéře. “Zatáčka, díra, křížák bum a celý olympijský sen se mi 13.1. v Kanadě, v lyžařském středisku Nakiska rozplynul,“ začala popisem osudné nehody.

„I když jsem doufala a strašně chtěla, tak na olympiádu bohužel neodejdu. Vzhledem k mé další kariéře, bylo toto rozhodnutí těžké, ale rozumné. Ale co, za čtyři roky je další ne,“ konstatovala zcela správně mladá závodnice, která má doufejme před sebou řadu dalších příležitostí.

„Nevím proč, ale připomíná mi to minulý rok. Nový rok, první závody v Novém roce, závody před Švédskem a bum utrhlý rameno. Teď zas. Nový rok, první závody v Novém roce, závody před Švédskem a bum koleno utržený. Asi mě to Švédsko nechce,“ postěžovala si trochu na nepřízeň osudu, který jí vystavil podruhé stopku ve stejné fázi sezony.

„11.2. mě čeká operace, tam se dá všechno do kupy a Já se budu moct připravit na další sezónu, kde budu zas o kus silnější. Držím palce Všem v Pekingu! Makejte!“ Skončila motivačně a plná odhodlání, připravit se na další roky ještě lépe než letos a přetavit i negativní zkušenost ve své přednosti.

Česká skikrosařka Diana Cholenská se zranila těsně před olympiádou.
Česká skikrosařka Diana Cholenská se zranila těsně před olympiádou.