Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zklamaná Davidová po těsném boji o medaili: Přesedlala na prkno!

Autor: sm

Biatlonistce Markétě Davidové sice poslední představení v Pekingu nevyšlo podle představ a medaile ji nakonec krutě utekla, ale jako správná sportovkyně se rozhodla soustředit na to hezké. Poslední chvíle v Číně tráví na prkně a po včerejšku mohli fanoušci opět vidět na její tváři úsměv!

Ještě včera byla Davidová zklamaná a po masáku, ve kterém skončila čtvrtá, neskrývala svůj smutek. O medailovou výslužku se ze všech sil rvala do posledních sekund. Nakonec bohužel neúspěšně.

Olympiádu se ale rozhodla užít až do samotného konce a během předposledního dne vyrazila na snowboard ve společnosti parťačky Lucie Charvátové, která zůstala věrná běžkám. Obě se ven vypravily sladěné pletenými copánky, a co bylo v případě Markéty nejdůležitější, včerejší zklamaný výraz a nakročení k slzám vyměnil spokojený úsměv.

Během čtvrtka ale k něčemu podobnému měla nejvýraznější česká biatlonistka současnosti poměrně dost daleko. Čtvrté místo ji přineslo spíše smutek, než radost: „To už si nikdo nebude pamatovat za rok. Takže teď mě to mrzí,“ pronesla Davidová, která se přesto vrátí do Česka jako jednou ze sportovních hvězd, které během Hrách v Číně sahaly po úspěchu.

VIDEO: Vteřiny od medaile. Davidová předvedla v masáku i bez medaile perfektní výkon!

Markétě mohl pomoci i vzkaz od biatlonové šampionky Gabriely Soukalové. Ta sama několikrát zažila zklamání. Jedno z nich přišlo například během Her v Soči, kde coby členka biatlonové štafety skončila se svým týmem čtvrtá a bronzových medailí se spolu s Jirkou Landovou, Veronikou Vítkovou a Evou Puskarčíkovou dočkala až před nedávnem kvůli dopingu ruského týmu.

Také díky těmto zkušenostem má Soukalová nadhled a Davidovou povzbuzovala:„Dnes s odstupem času teprve vidím skutečný význam. Jsou věci, které jsou víc než vítězství! Třeba odhodlání  bojovat až do konce, motivace dalších lidí, dětí, které díky tomu co děláme a jací jsme, chtějí jít v našich šlépějích. Nebo taky přátelství, zážitky!“ Markéta ji později za slova podpory poděkovala.