Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hokejista Jordán cestuje z Ruska domů: Dva dny na útěku!

Autor: ris

Vzal nohy na ramena a symbolicky přešel Jordán. Hokejový reprezentant Michal Jordán (31) se stěhuje z Ruska zpět do vlasti. Ostatní Češi však ve válčící zemi takové štěstí nemají.

Lucii loučení s Chabarovskem zlomilo srdce: „Budete nám všichni tady chybět.“ Děti plakaly. Ale dvoudenní putování z města nedaleko rusko-čínských hranic zpět do země zaslíbené (viz mapka) se jeví pro rodinu jako to nejlepší! Vždyť co by za tu možnost spoluhráči z českého nároďáku dali?

Jordán dělal v Amuru kapitána, smlouvu měl ještě na příští sezonu. Jenže klub nepostoupil do play off KHL a kvůli válečnému konfliktu na Ukrajině je budoucnost ruské soutěže nejistá. Proto obránce, který se zúčastnil tří mistrovství světa, odchodem následoval krajany v týmu Bartošáka, Lence a Tomáška.

Ale mezitím olympionici Lukáš Klok a Ronald Knot trpí v Čeljabinsku, kde jsou s Nižněkamskem. „Češi jsou pod větším tlakem a jsou v horší situaci. Dostávají výhrůžky,“ prozradil finský brankář Frans Tuohimaa. Majitel zlata z Pekingu by rád místo bojů o Gagarinův pohár dal Rusům sbohem, ovšem nemůže: „Cítím se mizerně. Odtud nevede cesta ven po dobrém.“

Nechť je Jordánův návrat »řekou« všech nadějí (nejen) pro Čechy. Musí se přece žít!

Mundial: Podpora i z Česka je úžasná, říká novinář. Co válka a ukrajinští sportovci?
Video se připravuje ...

Hokejista Jordán a jeho cesta z Ruska.
Hokejista Jordán a jeho cesta z Ruska.