Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Abramovič prodává Chelsea, v klubu se bojí zemětřesení: Čech na hraně?!

Autor: vba

Zoufale se snaží zpeněžit vše hodnotné, co vlastní, než mu to úřady kvůli uvaleným sankcím zabaví. Rus Roman Abramovič (55) prodává i fotbalovou Chelsea, což může mít dopad také na klubovou legendu Petra Čecha (39).

19letá éra Abramoviče na Stamford Bridge je u konce. Ruský oligarcha a blízký přítel Vladimira Putina se po rozpoutání války nejprve pokoušel Chelsea zbavit jen naoko vložením do tzv. svěřenského fondu, jak to v Česku umí expremiér Andrej Babiš . Britské úřady však na takovou hru pochopitelně nepřistoupily, a tak teď Abramovič klub opravdu prodává. Cení si ho na 93 miliard korun!

Zájemců je celkem dost, protože – ať už je Abramovič jakýkoliv – Chelsea zanechal v dobrém stavu. Jak fotbalově, tak hlavně finančně. Velkou otázkou však je, kdo ze současného vedení u »Blues« zůstane. „Z informací od našich zdrojů vyplývá, že ředitelka Marina Granovská si už balí svou kancelář,“ píše britský list Guardian na adresu dlouholeté Abramovičovy pobočnice, která klubu řediteluje a poslední tři roky jí u toho pomáhá právě Petr Čech .

V Anglii se tak spekuluje, jestli z Chelsea odejde i slavný český gólman. Ten na Abramoviče nedá dopustit a opakovaně také kryje jeho výstřelky. Byl to právě »Čechíno«, kdo loni uklidňoval protestující fanoušky při pokusu založit Superligu. Minulý víkend zase alibisticky prohlásil, že válka na Ukrajině »jen všechny fotbalisty rozptyluje«… Nový majitel si navíc tradičně vodí do vedení klubu své vlastní lidi. Smráká se tak v západním Londýně i nad Petrem Čechem, jehož tam Abramovič přivedl jako mladého brankáře z Rennes už v roce 2004?

Kdo vytáhne z kapsy 93 miliard korun, aby si koupil Chelsea? Zájemců je hned několik, a to včetně mlátičky MMA McGregora!

Abramovičova éra v Chelsea: 65 miliard za posily i česká stopa
Video se připravuje ...