Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tragická smrt žokejky (†30): Matka ji odpojila od přístrojů!

Autor: ptr

Těžká rána osudu postihla rodinu francouzské žokejky Mariny Morelové (†30). Ta utrpěla těžká zranění po pádu z koně a vše nakonec skončilo tím nejčernějším scénářem. Po krátkém nerovném boji, který bohužel nemohla vyhrát, se nakonec rodina odhodlala k těžkému kroku, když Marinu odpojila od přístrojů.

Zprávu o tomto složitém rozhodnutí přinesla Asociace Žokejů Nového Jižního Walesu. „S velkým zármutkem oznamujeme, že v sobotu ráno zemřela žokejka Marina Morelová, která se zranila při tragické nehodě v úterý 8. února. Ať odpočívá v pokoji. Naše láska a myšlenky jsou nyní s jejími rodiči a blízkými,“ stálo ve smutečním oznámení Asociace.

Marina, která žila posledních osm let v Austrálii, byla ihned po pádu transportována do nemocnice. Bohužel ani rychlý zásah zdravotníků nestačil k záchraně jejího života. Ihned jak se o děsivé zprávě dozvěděla její matka, tak se letecky dopravila z rodné Francie na nejmenší kontinent, aby byla v těžkých chvílích se svou dcerou.

Nadějná žokejka stihla v kariéře pouhých deset startů, než musela kvůli zranění zad ukončit závodní činnost. Poslední rozloučení proběhne v úterý 15. února a smuteční hosté byli vyzváni, aby dorazili ve světlých barvách k uctění Mariny pozitivního náhledu na svět, kterým byla pověstná.

Žokejka Marina Morelová
Žokejka Marina Morelová