Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Hancko: Klobouk dolů před Kristýnkou! A jak se připravuje na roli táty?

Autor: ris

Velebí osud, že ho zavál zrovna do stověžaté matky měst, v níž našel nejen klub svého srdce, ale hlavně lásku. Spartu a tenistku Kristýnu Plíškovou, jež teď pod srdcem nosí jeho prvorozeného potomka. Ze slovenského fotbalového reprezentanta Dávida Hancka bude co nevidět taťka!

Je to terpve měsíc a půl, co se z tenistky stala paní Hancko! A za pár týdnů už přivede na svět nového člena rodiny. „Těšíme se moc, vychází to těsně po sezoně, tak doufám, že všechno stihneme. Hlavní je, aby bylo všechno v pořádku, jako je doteď,“ usmíval se hráč v charitativním vysílání Sparty na podporu Ukrajiny.

Na novou roli se rodák z Prievidze zodpovědně připravuje. Ke studiu otcovství má hromadu studijního materiálu. „Dostal jsem knížek jako na vánoce. Mám jich asi šest, ale abych se přiznal, zatím jsem se k tomu moc nedostal,“ přiznal Hancko.

Milované ženě je maximální oporou. Když je třeba, absolvuje s ní lekce z teorie. „Ještě jedno sezení bude, abychom věděli, jak se k miminku chovat, co dělat… Z toho mám trošku obavy, ale zvládlo to hodně lidí, tak věřím, že to zvládnu taky a všechno se naučím,“ doufá.

Chce být tátou s velkým „T“. „Začal jsem nad tím přemýšlet a vzpomínal jsem, co dělali rodiče se mnou, jak mě vychovávali, co mi chtěli dát, Strašně moc věcí mi začalo docházet. Že byly věci, se kterými jsem jako malý nesouhlasil, ale teď vím, že mi pomohly,“ řekl.

„Budu se snažit dělat maximum, abych se přiblížil tomu, jak mě vychovali naši a taky se musíme společně s Kristýnkou dohodnout, co chceme. Nejdůležitější je samozřejmě láska. Potom zodpovědnost, na to se budu snažit klást důraz. Zatím je čas,“ zůstává v klidu.

Hancko obdivně mluví hlavně o svojí manželce, jež těhotenství zvládá se vší grácií: „Pro nás chlapy je to jednodušší, že můžeme pokračovat v kariéře. Nebude to pro mě taková velká změna. Klobouk dolů před ní, čím si musí procházet. Vidím, že jí tenis chybí, ale když bude chtít, dá se všechno a možná se vrátí. Pokud bude chtít, udělám všechno, abych jí v tom podpořil,“ má jasno!

Úspěšná tenistka Kristýna Plíšková je zamilovaná do fotbalisty Dávida Hancka
Úspěšná tenistka Kristýna Plíšková je zamilovaná do fotbalisty Dávida Hancka