Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Dilema českých reprezentantů: Mají prý chuť hrát KHL, ale… Rusko jim leze krkem

Autor: ber

Když začala vojenská invaze na Ukrajinu, udělalo se i českým hokejistům Lukáši Klokovi (26) a Ronaldu Knotovi (27) špatně. Snesl by jejich žaludek návrat do Ruska?

„Z jejich strany je chuť se do sestavy vrátit,“ řekl o olympijských reprezentantech z Česka ředitel klubu Igor Larionov (podobnost se slavným sovětským hráčem je čistě náhodná) po konci v play off Kontinentální ligy. Dvojice K+K má v Nižněkamsku platné smlouvy až do dubna 2024. „Schválili jsme i vyšší rozpočet, ale vše závisí na situaci před startem nové sezony,“ dodal šéf.

Strach z hranic

Jenže útěk z KHL není reálný. Hráči by museli zaplatit 2/3 peněz ze zbývajícího kontraktu, což může být i přes padající rubl nákladné. Navíc by riskovali, že jim Rusové zadrží transferkartu – a oni zůstanou úplně bez práce! „Napadá mě, co by se stalo při útěku na hranicích. Ale naše problémy nejsou nic oproti tomu, co zažívají lidé na Ukrajině,“ řekl webu iDnes.cz anonymně jeden z českých hokejistů. Také jejich agenti se bojí mluvit. Podle informací Blesku by ani Klokovi s Knotem návrat nechutnal. Ale zkažené »ruské vejce« zatím musí chtě nechtě strávit. Fuj!