Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čeští hokejisté jsou v KHL v zajetí propagandy! Podpořte armádu, velí ruský hokej

Autor: mib

„Hoši, povyšuju vás na nástěnkáře!“ Parafrázi hlášky z filmu Pelíšky teď dost možná slyšeli i čeští hokejoví reprezentanti v Kontinentální lize. Jenomže tohle není komedie, nýbrž hořká realita ruské invaze na Ukrajinu.

Podle novináře z webu Sports.ru hokejová federace v čele s prezidentem a slavným sovětským brankářem Vladislavem Treťjakem (69) rozeslala všem klubům dopis, ve kterém »žádá« o „podporu této akce a spolupráci s fanoušky v otázce podpory naší armády. Berte na vědomí, že tato propagace je povinná a musí být dokumentována,“ píše hokejová federace a v příloze klubům posílá vzor »správných« propagandistických materiálů.

Silní a neporazitelní

V praxi vypadá »učení putinismu« tak, že na mládežnické MHL měli fanoušci Chabarovsku (odkud všichni Češi postupem času prchli) v hledišti transparenty podporující ruského prezidenta či vojáky. „Jen společně jsme silní a neporazitelní!“ komentoval agitaci klub. Mají se tedy čeští fanoušci bát, že zbylá pětice reprezentantů bude v příštích zápasech třeba při nástupu na led tvořit písmeno Z symbolizující válku? Že bude brankář Šimon Hrubec (30) z Omsku vyzván k veřejnému prohlášení o Putinovi a »jeho mírové operaci«?

Kluby cizince drží

„Je to pro všechny nepříjemná situace,“ tvrdí hráčský agent David Volek, jenž zastupuje Willa se Sedlákem v Čeljabinsku. „Kluci zatím odvádí svou práci, ale těžko se k tomu teď dá nějak vyjádřit,“ dodal. Podle informací Blesku navíc ruské kluby po exodu zahraničních hráčů přitvrdily a při play off nechtějí další cizince uvolnit. Ale po sezoně zřejmě KHL upadne do izolace jako v Treťjakových dobách. Ruský hokej pak bude moct vzkázat leda tak něco jako major Šebek v podání Miroslava Donutila: „A to jsme vám tu nástěnku chtěli svěřit, šmejdi!“

Reprezentační gólman Hrubec se nemůže dostat ruského obklíčení
Reprezentační gólman Hrubec se  nemůže dostat ruského obklíčení