Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Drsný vzkaz ukrajinské biatlonistky ruským sportovcům: Vaše mlčení stojí životy!

Autor: ptr

Účastnice olympijských her Anastasija Merkušinová (27) zveřejnila na sociální síti Instagram ostrý vzkaz, který míří ke všem pochybovačům o velikosti utrpení, které se aktuálně na Ukrajině odehrává. Ukrajinská biatlonistka sbírá informace od svých známých a přátel a je šokována, jak zoufalá situace skutečně je.

Anastasija si je vědoma, že největším problémem jsem reálné a ověřené informace. Proto se spojila se svými přáteli a snaží se informovat svět o děsivé situaci. „Během informačních válek je těžké dopátrat se pravdy, a tak jsem požádala své přátele, aby mi poslali fotografie jimi pořízené. Všechny tyto materiály budou na mé stránce. Fotografie se ukázaly být velmi děsivé, děsivější než to, co bylo zobrazeno v televizi,“ začala svou výpověď.

„Obracím se na sportovce, přesně víte, co se děje a mlčíte, vaše mlčení stojí za ztrátou desítek životů. A pokud podporujete vojenskou akci, tak si uvědomte, že nesete spoluodpovědnost za smrt a brzy se vás to osobně dotkne,“ přidala ostrá slova směrem k ruským sportovcům. Merkušinová se očividně nehodlá smířit s utrpením své milované vlasti a snaží se přimět veřejnost k přijetí odpovědnosti.

„Teď se zlobíte kvůli zákazu, ale jak se můžete účastnit soutěží, když vaše země míří kulomety na hlavy obyčejných lidí, kteří mají zbraně v ruce na obranu své země. Bojíte se pravdy, protože za prosté heslo »žádná válka«, ve kterém není ani slovo o Ukrajině, jste uvězněni a zbaveni práce. Takže možná s vaší zemí je opravdu něco špatně,“ uzavřela své myšlenky ohledně ruského režimu.

Od svých sledujících sklidila velké uznání a řadu reakcí v podobě podpůrných komentářů. Další řádka fanoušků jen poslala srdíčka v ukrajinských národních barvách na znamení sounáležitosti.