Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Krutá smrt mladé gymnastky z Mariupolu: Jekatěrina (†11) zemřela v troskách domu

Autor: sm

Putinova »mírová mise« má další mladou oběť ze sportovního prostředí. Při těžkých bojích v Mariupolu zahynula teprve jedenáctiletá gymnastka Jekatěrina Djačenková. Ta našla smrt pod troskami domu při ruském neutuchajícím bombardování jejího rodného města Mariupolu.

Podle zpráv zahraničních médií měl obytný dům, ve kterém se mladičká Jekatěrina nacházela, zasáhnout ruský granát. Sama pak neměla šanci se z trosek budovy dostat. Na místo sice přispěchali záchranáři, ale ani ti talentované gymnastce nedokázali pomoci a v ruinách už našli pouze její bezvládné tělo.

Zprávu potvrdila na sociálních sítích ukrajinská trenérka gymnastiky. „V Mariupolu zemřel žák mé spolužačky. Může to mít nějaké ospravedlnění? Podívejte se na tuto talentovanou dívku. Měla dobývat scény a rozdávat úsměvy světu! Za co mohou děti? Věřím, že pro každého, kdo je zapojen do tohoto zvěrstva, je místo v pekle. A co nejdříve,“ napsala naštvaně Anastázie Mešanenkovová.

Mariupol je ve světě momentálně tak trochu synonymem ruské krutosti. Před pár dny z tohoto přístavního ukrajinského města přišla zpráva o události, při které bez slitování ruští vojáci shodili bomby na tamní divadlo, kde se v krytu schovávalo několik tisíc lidí včetně dětí. Právě před jejich přítomností měly ruskou armádu varovat nápisy »DĚTI«, které před divadlo obrovskými písmy civilisté napsali. Ani to však před bombovým útokem Putinovy vojáky neodradilo...

Mariupol, nejvíc zničené město Ukrajiny
Mariupol, nejvíc zničené město Ukrajiny