Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Radwanská se vrátila na kurt: Ukrajinskému uprchlíkovi (98) splnila sen

Autor: sm

Válka sice poničila jeho rodnou zemi, ale nyní má alespoň jeden důvod k úsměvu. Milovníkovi tenisu se podařilo zahrát si s bývalou světovou dvojkou, polskou tenistkou Agniezskou Radwanskou (33). Někdejší šampionku dokonce svou šikovností na kurtu pořádně zaskočil!

Ukrajinský uprchlík Leonid Stanislavski dlouho svou zemi nechtěl opustit, dceřinu neléhání navzdory. Ze země zmítané válkou se rozhodl odejít až ve chvíli, kdy Rusové zesílili palbu na Charkov, ve kterém stařičký milovník tenisu bydlel. Kvůli zesilujícím útokům se rozhodl vyslyšet dceřiny prosby a utekl za ní do Lublani, Právě tam se také setkal s bývalou tenisovou šampionkou Radwanskou, která si s ukrajinským seniorem zahrála jeho oblíbený tenis. A byla v údivu...

„Je obdivuhodné, že je ve svém věku v tak dobré kondici a že stále hraje tenis. Na hřišti ze sebe vydal všechno a předvedl celou řadu střel. Má můj obdiv, bylo to pro mě potěšení," řekla médiím Radwanská, která ukončila kariéru koncem roku 2018. Po zápasu navíc Agnieszka darovala svou Leonidovi svou raketu.

„Doufám, že se dožiji stovky. Od vypuknutí války jsem téměř nevycházel z domu. V ledničce mám uloženo mnoho zásob. Moje dcera chtěla od začátku, abych se za ní vydal do Lublani, ale až po zesílení ruského bombardování jsem se rozhodl Ukrajinu opustit,“ vysvětlil novinářům Leonid, kterému se loni povedlo zahrát si tenis například i Rafaelem Nadalem a v Guinessové knize rekordů je veden jako nejstarší aktivní tenista.

VIDEO: Radwanské se před mnoha lety stala na kurtu kuriózní věc! Během hry se ji rozpadla raketa

Polce Radwaňské se při zápase raketa rozpadla na dvě půlky
Video se připravuje ...
Leonid si zahrál s polskou tenisovou hvězdou
Leonid si zahrál s polskou tenisovou hvězdou