Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Šílený zápas Nadala: Shapovalův útok na sudího, trávicí problémy a roztřískaná raketa

Autor: sm

Emoce jely naplno! Skvělou podívanou, kterou zápas mezi špičkovými hráči Rafaelem Nadalem a Denisem Shapovalovem přinesl, okořenilo hned několik situací. Pracující nervy odkryl především kanadský tenista, který se nejprve na kurtu pohádal s rozhodčím a v závěru rozmlátil raketu o kurt.

Zápas mezi tenisovými hvězdami Rafaelem Nadalem a Denisem Shapovalovem. sršel emocemi. Na začátku druhého setu Shapovalovi ruply nervy ve chvíli, kdy si Nadal dával s pokračováním hry na čas. Kanaďan svou zlobu obrátil na rozhodčího. „Spustil jste hodiny před 45 sekundami a on není připravený hrát. Spustil jste hodiny jako tak dávno a on stále není připravený hrát!“ soptil hráč, který chtěl, aby byl španělský tenista potrestán.

Po krátké výměně názorů rozhodčí usoudil, že ani Shapovalov není připravený hrát vzhledem k tomu, že si k umpíru přišel postěžovat. „Děláte si srandu?!“ naštval se tenista. „Nedělám si srandu,“ odpověděl rozhodčí Carlos Bernardes. „Všichni jste zkorumpovaní. Všichni jste zkorumpovaní!“ vztekal se kanadský hráč.

Nadala navíc během zápasu trápily zdravotní problémy. „Měl jsem žaludeční problémy, požádal jsem o nějaké prášky a lékaři zkontrolovali, jestli je všechno s mým v tělem v pořádku. Byly to naštěstí jen tabletky na zažívání, nic hrozného,“ popsal po zápase Nadal.

„Měl jsem starosti se žaludkem a snažil jsem se přežít. Bylo na mě, abych vyhrával své servisy a pokusil se vyhrát nějaký return. Byl to psychicky i fyzicky náročný zápas,“ řekl španělský vítěz o utkání, po jehož konci si vybil Shapovalov zlost na raketě.

Po utkání se Shapovalov ke svému výpadu směrem k rozhodčímu vrátil. „Je to hrozně frustrující. Člověk má pocit, že nehraje jen proti soupeři, ale i proti rozhodčímu," prohlásil po zápase dvaadvacetiletý Kanaďan.

Za nařčení z korupce se sice po zápase na tiskové konferenci omluvil, trvá však na tom, že se Nadalovi dostalo zvláštního zacházení. „Špatně jsem se vyjádřil, když jsem řekl, že je zkorumpovaný. Bylo to v emocích, ale jinak si stojím za svým. Myslím, že není fér, kolik toho Rafovi projde,“ prohlásil.

Španělský tenista Rafael Nadal ve čtvrtfinále Australian Open proti Denisu Shapovalovi
Španělský tenista Rafael Nadal ve čtvrtfinále Australian Open proti Denisu Shapovalovi

INSIDER o AO: Krejčíková standard, zbytek šedý průměr. Rafa stále není favorit
Video se připravuje ...