Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kvitová po skreči v Charlestonu: Vyhlíží konec?!

Autor: as

Dál se takto bolestně plácat, to už vážně nemá cenu, nejlepší by asi bylo se na všechno vykašlat...Podobné myšlenky nejspíš hlodají v mysli tenisové celebrity Petry Kvitové (32). Na kurtu už nemá radost jako dřív.

Copak tréninky, na nich je v pohodě a své vysmáté fotky tuze ráda posílá fanouškům skrz sociální sítě. Pak ale přijde mač a z Petry je trápící se uvzdychaná sfinga budící lítost. Jako naposledy v Charlestonu, kdy průměrné Polce Frechové vzdala zápas 1. kola.

„Vážně jsem chtěla zůstat a bojovat, ale moje tělo bohužel nesouhlasilo s mojí myslí,“ vzkázala Petra po další porážce, kterou svedla na bolavou nohu. Skrečovala už zápas v Dauhá, zdravotní trable narůstají. Letošní bilance 9:9 je na hráčku jejich kvalit mizérie a nic na tom nemění lehké vzepětí, které minulý týden předvedla v Miami.

Co dál? Teď ji čeká neoblíbená antuková sezóna, kde obvykle vadne. Bude se chtít dát do kupy, aby byla fit na milovaný Wimbledon. Jenže na londýnské trávě od svého druhého triumfu v roce 2014 vyhrála pouhých sedm zápasů, loni nezvládla hned ten první. Mnohé její vrstevnice už mají děti a také Petra by už možná s koučem Vaňkem, svým přítelem, ráda založila rodinu. „Opravdu doufám, že se vrátím,“ slíbila po včerejší porážce organizátorům v Charlestonu. Spíš to ale vypadalo na její sbohem...

Petra Kvitová je opět z formy. Vrátí se na tenisový vrchol, nebo to pro ni bude brzy konečná?
Petra Kvitová je opět z formy. Vrátí se na tenisový vrchol, nebo to pro ni bude brzy konečná?