22. února 2022 • 15:20

Kvitová v Dauhá vzdala kvůli zápěstí, Krejčíková hladce postupuje

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barbora Krejčíková postoupila na turnaji v Dauhá do osmifinále. Třetí tenistka světového žebříčku si poradila s Polkou Magdou Linetteovou 6:1 a 6:3. Naopak Petra Kvitová zápas druhého kola nedohrála, dvojnásobná vítězka katarského turnaje vzdala Belgičance Elise Mertensové za stavu 5:7 a 2:1 poté, co si nechala od fyzioterapeutky ošetřit levou ruku. Důvodem je obnovený zánět v zápěstí.



Turnajová dvojka Krejčíková měla zápas pod kontrolou. Od stavu 0:1 v prvním setu vyhrála sedm her za sebou. Ve druhé sadě odvrátila ve třetí hře dva brejkboly a rozhodla ziskem podání Polky na 4:2. "Jsem super spokojená se svou hrou. Zvládla jsem všechny obtížné situace a těším se na další zápas," řekla Krejčíková v rozhovoru na kurtu. Její soupeřkou v boji o čtvrtfinále může být ve formě hrající Lotyška Jelena Ostapenková, vítězka z Dubaje z minulého týdne.

Krejčíková si na konto připsala devátý vítězný zápas dvouhry v sezoně. "Chci vyhrávat a zůstat zdravá, to jsou hlavní cíle," řekla loňská vítězka Roland Garros a olympijská vítězka čtyřhry z Tokia. "Minulý rok byl skvělý, ale už je minulostí. Mám před sebou další výzvy."

Jednatřicetiletou Kvitovou trápí zanícené zápěstí od začátku roku. V Austrálii vyhrála ze tří turnajů jeden zápas. Na ruku se ale po vyřazení v 1. kole úvodního grandslamu v Melbourne nevymlouvala.

Minulý týden došla v Dubaji do čtvrtfinále. V Dauhá v pondělí suverénně přehrála Rumunku Irinu Camelii Beguovou, v dalším duelu ale zvládla jen patnáct gamů. Utkání plné zvratů vzdala po hodině a čtvrt. „Obnovil se jí zánět v zápěstí, proto vzdala. Co dál, ukáží podrobnější vyšetření,“ uvedl pro média mluvčí jednadvacáté hráčky světa Karel Tejkal.

Před rokem Kvitová v katarské metropoli vyhrála prestižní turnaj podruhé po roce 2018 a oslavila celkově 28. titul.

 

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 2,632.448 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Mertensová (16-Belg.) - Kvitová (ČR) 7:5, 1:2 skreč, Badosaová (3-Šp.) - Tausonová (Dán.) 6:1, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud