31. března 2022 • 07:10

Kvitová v Miami končí. Ve čtvrtfinále nestačila na Polku Šwiatekovou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Petra Kvitová si semifinále na turnaji v Miami nezahraje. Ve čtvrtfinále vypadla s budoucí světovou jedničkou Igou Šwiatekvou z Polska, se kterou prohrála dvakrát 3:6.



Dvaatřicetiletá Kvitová od začátku tahala za kratší konec a nevypracovala si jediný brejkbol. Se Šwiatekovou nakonec prohrála za 77 minut a na první semifinálovou účast v Miami nedosáhla.

Šwiateková vyhrála na okruhu WTA patnáctý zápas za sebou. "Jsem teď v laufu a doufám, že mi to ještě nějakou dobu vydrží," uvedla dvacetiletá Polka, která se v pondělí stane světovou jedničkou poté, co Ashleigh Bartyová nečekaně ukončila kariéru.

"Uhrát takhle dlouhou sérii vítězství není snadné. Mám upřímnou radost, že jsem zdravá a můžu hrát zápasy s takovými hráčkami jako je Petra. Ona je legenda," řekla Šwiateková na adresu dvojnásobné wimbledonské vítězky.

O postup do finále si vítězka předloňského Roland Garros Šwiateková zahraje s domácí Jessicou Pegulaovou. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Švýcarska Belinda Bencicová a Japonka Naomi Ósakaová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud