Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Gólman nároďáku Šimon Hrubec: Prachy mu ztvrdly v Rusku!

Autor: nem

Vydělal hokejem prachy, ale nedostane se k nim. Gólmanovi hokejové reprezentace Šimonu Hrubcovi (30) ztvrdly v Rusku agresora Putina kvůli pozastavení bankovních převodů.

Neutekl. „Nemohl jsem z Avantgardu odejít. Je to můj tým, všichni kluci mi věřili. Jak bych se jim pak mohl podívat do očí, kdybych odešel? Kdybych byl útočník nebo obránce, situace by asi byla trochu jiná. Ale jsem brankář, nejdůležitější hráč v týmu. Pokud by brankář odešel, byla by to pro tým velká rána,“ vysvětlil Šimon svůj chrabrý postoj k Omsku.

Smlouvu dodržel a má ji ještě na rok, ale odměnu za odvedenou práci (zhruba 15 milionů za rok) nevidí. „Snažil jsem se peníze vybrat, ale bylo by to bez šance. Všechny mé rubly uvízly v Rusku, takže čekám na znovuotevření bankovních převodů,“ řekl Hrubec ruskému tisku.

Nemá zdání, kdy to bude, vyčkává doma v Česku a finskému trenérovi nároďáku Jalonenovi se prozatím omluvil z přípravy na mistrovství světa. Vzal si pár týdnů na rozmyšlenou a jde o značně veselejší záležitost, než jsou trable s výplatami. Šimonova půvabná manželka Míša je totiž v požehnaném stavu.

Reprezentační brankář Šimon Hrubec.
Reprezentační brankář Šimon Hrubec.