Pavel Ryšavý
5. dubna 2022 • 15:21

Ideální česká cesta k úspěchu: Klíčem je najít dobrý tým a pak nároďák ladit

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední roky to nakonec vždycky dopadlo nějak takhle: všechno na Jana Kováře, báli se ho v Rusku, teď ve Švýcarsku. OK, tak se teď teda ukaž! Aha, zase bez medaile. Má na to vlastně Kovář? A proč on a další hráči řádí po světě, mají klíčové role, dovedou lámat zápasy a v reprezentaci to nepřichází?



Česko má pořád relativně dost kvalitních hokejistů. Má jich víc než Švýcarsko i Dánsko, se kterými se na mezinárodním fóru už dost nadře. Jen to nejsou absolutní esa typu Jiřího Dopity nebo Pavla Patery, kteří dříve čněli nad zbytkem Evropy. Jak se hokej otočil k rychlosti, je víc a víc důležitější spolupráce ve formaci, v pětce, a na změnu je potřeba reagovat.

Tím pádem na krátkém turnaji můžete s dobrými hráči vyhořet, když proti vám nastoupí sehraný soupeř. Česko se o tuhle zeď už několikrát roztřískalo. Proto má smysl odstartovat reprezentační úvahy na velké akce od páru Lukáš Sedlák a Tomáš Hyka, kteří spolu dva roky hráli v Čeljabinsku a teď by se mohli objevit vedle sebe i v Pardubicích. Jsou v ideálním věku lehce před třicítkou.

Stejně je potřeba postupovat i dál, najít chemii, rozvíjet ji, ne do úmoru testovat. Když se pak povede přivést pro MS top hráče typu Davida Pastňáka, Tomáše Hertla nebo Martina Nečase, souhru nerozbijí. Se svojí herní inteligencí ji dovedou ještě povýšit, jen musí přijít vždy do něčeho, co jasně funguje, ne do sestavy, která se od prvního zápasu ve skupině po čtvrtfinále hledá.

To teď může být ideální česká cesta, jak dojít k úspěchu. Zrychlit, omladit, najít souhru, týmovou energii. Když to vyjde? Na MS v Praze 2024 bude Janu Kovářovi 34 let. Vy pak budete obdivně tleskat, jaký je i v tomhle věku borec. Může být nejstarším českým hráčem ve výběru, tím, který dá klid a konečně uspěje. Marku Anttilovi, finskému vůdci, je teď 36. Pořád stačí, protože má dobrý tým, ten je víc než dobří hráči.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud