Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Fotbalová legenda přišla o zápas ve Španělsku: Panenku nepustili do letadla!

Autor: Petr Macek

Fotbalový tým osobností Československý lev v čele s Pavlem Zedníčkem (72), Standou Hložkem (67) a Karolem Dobiašem (74) se musel na zápase ve Španělsku obejít bez Antonína Panenky (73). Toho v Praze nepustili do letadla!

Legenda Bohemky měla letenku i negativní PCR test, a splňovala tak všechny aktuálně platné podmínky pro vstup do Španělska, ani to mu ale nebylo nic platné. „Tonda přišel na letiště, čekali jsme ve frontě na odbavení a chlapec na check-inu mu řekl, že ho neodbaví, protože nemá vyplněný příjezdový formulář do Španělska. Jenže ten neměl nikdo, protože ho den předem Španělé zrušili. Vůbec jsme to nechápali…“ řekla Blesku manželka Pavla Zedníčka Hanka Kousalová (59).

Panenka argumentoval aktuálními informacemi z webu, než ale pracovníka na přepážce utvrdil v jeho omylu, bylo pozdě. „Nakonec Tondovi řekli, že jeho letenku už prodali a že by mohl sedět vedle záchodů a střídat se s letuškou. Tak řekl, že má zaplacenou svoji, naštval se a jel domů,“ říká Kousalová.

Prohráli i zvítězili

Zápas proti místním v Benalmádeně na Costa del Sol tak musely osobnosti Česka a Slovenska odehrát bez Panenky. „Sice prohráli, ale zvítězili sami nad sebou. Večer bavili Španěly trojhlasným Když jsem šel z Hradišťa nebo Holky z naší školky, ty byly nejvíc. Karol Dobiaš, který je zároveň trenér týmu, říkal, že prohráli jen kvůli tomu, že tam Tonda nebyl,“ dodává Kousalová.

Antonínna Panenku (vpravo) do letadla nejprve vůbec nechtěli pustit. Pak mu nabídli ponižující místo u záchodů, přesto, že měl platnou letenku
Antonínna Panenku (vpravo) do letadla nejprve vůbec nechtěli pustit. Pak mu nabídli ponižující místo u záchodů, přesto, že měl platnou letenku